Hlavní obsah

Chomutov - Plzeň 6:4Piráti mizerně začali, ale Plzeň nakonec přemohli

MinutaMin. Tým Hráč Akce
4. Svoboda 0 : 1
10. Svoboda 0 : 2
10. Huml 1 : 2
21. Rutta 2 : 2
21. Tomica 3 : 2
23. Vondrka 4 : 2
35. Lev 4 : 3
40. Huml 5 : 3
43. Sklenička 5 : 4
59. Kämpf 6 : 4
Záznam online reportáže

Chomutov

Hokejisté Chomutova porazili ve třetím kole extraligy Plzeň 6:4 a mají tak na svém kontě maximální počet devíti bodů. Západočeši, kteří zatím odehráli jen dva zápasy, naopak na první body čekají. Dvěma góly se na výhře Pirátů podílel Ivan Huml, v dresu hostí jej napodobil Tomáš Svoboda.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Zleva chomutovský David Kämpf a Dominik Kubalík z Plzně.

Článek

Chomutov nevstoupil do zápasu dobře, již po 75 vteřinách putoval do kabin s pětiminutovým trestem Flemming. Následně byl navíc vyloučen Dlapa a hosté měli i dispozici dlouhou přesilovou hru pět na tři, kterou zásluhou Svobody využili.

Piráti se dočkali vyrovnání v polovině třetiny, když těsně před brankou tečoval puk mimo dosah Machovského Huml. O 22 vteřin později Plzeň získala vedení zpět. Stach přihrál od levého mantinelu Svobodovi, který prostřelil z mezikruží Laca.

Severočechům se podařilo zápas otočit ve svůj prospěch hned na začátku druhé třetiny, kdy se v rozmezí 2:25 minuty prosadili hned třikrát. Vyrovnávací branku vstřelil Rutta, o 33 vteřin později se prosadil Tomica po krásné přihrávce Růžičky a na 5:2 poté upravil Vondrka.

Hosté mohli snížit v početní výhodě, Indrák ani Kubalík však své příležitosti využili. Laca překonal až ve 35. minutě v další přesilovce Lev. Chomutov však získal dvougólové vedení zpět, vyloučení předešlého střelce využil Huml.

Do třetí třetiny nastoupil v plzeňské brance Polívka, kterého v dobré šanci prověřil Račuk. Hned poté se na druhé straně kluziště radoval Sklenička, který snížil opět na rozdíl jediného gólu.

Krátce po skončení přesilové hry měli hosté další zajímavou příležitost. Po nepřesné rozehrávce Chomutova se ke střele dostal Moravčík, ale jeho rána byla sražena mimo. V závěru střetnutí měly ještě oba týmy několik šancí, ale žádná už se neujala. V čase 57:36 Západočeši rozhodli riskovat při hře bez brankáře, místo vyrovnání ale inkasovali pošesté.

3. kolo hokejové extraligy:
Piráti Chomutov - HC Škoda Plzeň 6:4 (1:2, 4:1, 1:1)
Branky a nahrávky: 10. Huml (Poletín, Rutta), 21. Rutta (Račuk, Skinner), 21. Tomica (V. Růžička, Skokan), 23. Vondrka, 40. Huml (Skinner, Rutta), 59. Kämpf (Poletín) - 4. T. Svoboda (Pulpán, Kratěna), 10. T. Svoboda (Stach), 35. Lev (Kratěna), 43. D. Sklenička (Schleiss, Hrnka). Rozhodčí: Polák, Pražák - Kokrment, Rozlílek. Vyloučení: 5:4, navíc Flemming 5 min. a do konce utkání, Huml (oba Chom.) 10 min. Využití: 2:2. Diváci: 3744.
Chomutov: Laco - Skinner, Rutta, Valach, Dlapa, Kudělka, J. Mrázek, Flemming - Račuk, Huml, Vondrka - Skokan, V. Růžička ml., Tomica - Koblasa, Kämpf, Poletín - Hřebejk, Kaše, Šťovíček. Trenéři: V. Růžička st., J. Šťastný a Martínek.
Plzeň: Machovský (41. Polívka) - Čerešňák, Pulpán, Moravčík, D. Sklenička, Kubka, Kvasnička, od 21. navíc M. Špaček - Indrák, Kracík, D. Kubalík - Kratěna, Stach, T. Svoboda - Lev, Hrnka, Johnson - F. Suchý, Koreis, Schleiss. Trenéři: Michal Straka, Čihák a Pejchar.

Reklama

Související témata: