Hlavní obsah

Olomouc - Pardubice 2:1Pardubice dál čekají na první body

MinutaMin. Tým Hráč Akce
6. Nahodil 0 : 1
32. Skladaný 1 : 1
37. Eberle (trestné střílení) 2 : 1
Záznam online reportáže

Hokejisté Olomouce porazili ve třetím kole extraligy Pardubice 2:1 a navázali tak na nedělní výhru z ledu Mladé Boleslavy. O výhře Hanáků rozhodl úspěšně provedeným trestným střílením Jan Eberle. Pardubice tak potřetí v sezoně prohrály a jsou předposlední.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Robin Staněk z Olomouce (vlevo) a Petr Hubáček z Pardubic.

Článek

Olomouc nastoupila do duelu s Pardubicemi ve vítězné sestavě z předešlého duelu, navíc se sedmým bekem Galvasem. V obraně domácích tak opět chyběl zkušený Skrbek, který je po operaci kolene.

První větší možnost vypracoval Tomáš Mikúš pro Hermana, pohotovou střelu dokázal Štěpánek najít ve výstroji. Hosté mohli skórovat po akci Klimenty a dvou dorážkách Tomáška. Konrád měl ale betony dobře připravené. Z akce rezultovalo vyloučení domácího Škůrka, které potrestal Nahodil dorážkou Hodgmanovy střely.

Domácí mohli srovnat po akci Laše s Holcem, pravé křídlo první formace poslalo puk nad lapačku Štěpánka, ale i nad branku. Olomouc dostala šanci na srovnání čtyři minuty před pauzou při vyloučení Ovčačíka. První formace na dlouho zamkla pardubickou čtveřici. Teč Škůrka mířila těsně vedle a Knotka vychytal Štěpánek.

Po Ovčačíkovi šel na trestnou i kanadský obránce Leduc a Hanáci měli další velmi dobrou šanci na srovnání. Skladaný byl ale v zakončení tísněn a nedokázal dostat puk za Štěpánka.

Do druhé třetiny skočili domácí aktivně, po forčekingu třetí formace dostali kotouč před Štěpánka, volný Skladaný však nedokázal rychlou přihrávku zpracovat. V podobné akci netrefil dobře puk po pasu Tomáše Mikúše bekhendem Fořt.

Pardubice zahrozily v polovině utkání. Sýkora vystřelil a Nahodil málem přidal druhou gólovou dorážku. Konrád byl ale připraven. Následně měl dvě slibné šance Hubáček, ani jednu však nevyužil.

Kohoutům pomohl k vyrovnání velkou chybou obránce Havlík, který křížnou přihrávkou obranným pásmem vyzval ke skórování Skladaného. Další kiks v obraně Dynama mohl potrestat Ostřížek, nenašel mezeru v postavení výborného Štěpánka. Tři minuty před přestávkou fauloval Bokroš ujíždějícího Eberleho a sudí nařídili trestné střílení, které domácí útočník proměnil.

Třetí dějství začalo čtvrtou přesilovkou Pardubic, ve které se Hanáci bez potíží ubránili, hosté si nedokázali pořádně přihrát. Ani v další početní převaze hosté téměř neohrozili Konráda.

Srovnání měl na hokejce sedm minut před koncem Leduc, trefil však jen horní tyč. Při vyloučení Juraje Mikúše mohl přidat druhý gól aktivní Nahodil, ani tentokráte však neuspěl.

Dvě minuty před koncem mohli domácí rozhodnout, když využili hybridního zakázaného uvolnění. Ostřížek však netrefil odkrytou branku po Štěpánkově vyjetí. O možnou power play poté připravil hosty vyloučením Schaus.

3. kolo hokejové extraligy:
HC Olomouc - HC Dynamo Pardubice 2:1 (0:1, 2:0, 0:0)
Branky: 32. Skladaný, 37. Eberle z trest. střílení - 6. Nahodil. Rozhodčí: Hribik, R. Svoboda - Flegl, Polonyi. Vyloučení: 6:5. Využití: 0:1. Diváci: 3808.
Olomouc: Konrád - Škůrek, Vyrůbalík, Houdek, Staněk, Jaroměřský, Ondrušek, Galvas - Holec, J. Knotek, Laš - Eberle, Ostřížek, Strapáč - Skladaný, J. Mikúš, T. Mikúš - Fořt, Herman, Burian. Trenéři: Venera a Tomajko.
Pardubice: Štěpánek - Schaus, Ščotka, Leduc, Havlík, Bokroš, Ovčačík - P. Sýkora, Hodgman, Rolinek - F. Zadina, Nahodil, Hubáček - Bárta, Tomášek, Klimenta - Rapáč, T. Kaut, Mallet. Trenéři: Draisaitl a K. Beran.

Reklama

Související témata: