Hlavní obsah

Pardubice - Liberec 4:5Pardubice dál čekají na body, v přestřelce podlehly Liberci

MinutaMin. Tým Hráč Akce
3. Radivojevič 0 : 1
9. Rolinek 1 : 1
10. Sýkora 2 : 1
11. Jelínek 2 : 2
21. Ščotka 3 : 2
24. Jánošík 3 : 3
27. Bulíř 3 : 4
42. Plutnar 3 : 5
49. Kaut 4 : 5
Záznam online reportáže

Pardubice

Hokejisté Liberce vyhráli v Pardubicích přestřelku 4. kola extraligy 5:4 a prodloužili čekání Dynama na bodový zisk. Takřka do poloviny zápasu se oba týmy střídaly ve vedení, ale po brance Michala Bulíře z 27. minuty už Bílí Tygři náskok do konce zápasu nepustili. Pardubice sice deset minut před koncem snížily, ale na vyrovnávací gól nedosáhly.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Michal Plutnar z Liberce se raduje z vítězného gólu v Pardubicích.

Článek

Pardubice do utkání nasadily uzdraveného brankáře Maxwella, ale ten vydržel bez inkasované branky jen dvě minuty a třináct vteřin, pak jej totiž ranou ihned po buly prostřelil Radivojevič. Další dění výrazně ovlivnily tři fauly Liberce v krátkém sledu. Dynamo dostalo k dispozici dlouhou přesilovku pět na tři a okamžitě trestalo. Nejprve hbitou dorážkou srovnal Rolinek a za 14 vteřin otočil skóre tvrdou ranou Sýkora.

Bílí Tygři se dokázali obdivuhodně oklepat a ještě při pokračujícím klasickém oslabení srovnal stav Jelínek, který společně s Krenželokem vystihl špatnou rozehrávku domácích. Dynamo si pak mohlo vzít vedení zpět při šanci Tomáška, jenže toho v čisté šanci vychytal Lašák. Slovenský gólman si následně poradil i s tvrdou ranou Rolinka.

Druhá část začala šokem pro Liberec. Po 34 vteřinách totiž nečitelné nahození obránce Ščotky od červené čáry zapadlo za překvapeného Lašáka. Bílí Tygři znovu dokázali rychle zareagovat, když Krenželok obkroužil branku a připravil snadnou gólovou pozici pro Jánošíka. Remízový stav následně přestál i Havlíkovu ránu do tyče a slušnou možnost Hubáčka.

Bulíř odvolal signalizovaný faul na sebe

Změnu skóre přinesla až akce Bulíře, který za pomoci jednoho z obránců poslal kotouč z mezikruží pod břevno. Střelec čtvrté branky poté předvedl velice sportovní gesto, když u hlavního rozhodčího odvolal signalizovaný faul na svou osobu. Oba týmy se pak k početní výhodě postupně dostaly, ale nebezpečná nebyla v podání ani jednoho z nich.

Trend rychlých gólů neporušila ani třetí část, když po necelých dvou minutách dostal prostor na modré čáře Plutnar a nepříliš tvrdou střelou zvýšil na 5:3 z pohledu Tygrů. Pardubice se po gólu dostaly do útlumu a málem inkasovaly z hole Jelínka pošesté, ale přesto dokázaly po ojedinělé šanci Kauta snížit.

Víc už ale Dynamo nezvládlo. Liberec po gólu vystavěl neprostupnou defenzivní hráz, soupeře nepustil k pořádné šanci ani při hře bez brankáře a ve vzájemných utkáních si tak připsal jubilejní desátou výhru za sebou.

HC Dynamo Pardubice - Bílí Tygři Liberec 4:5 (2:2, 1:2, 1:1)
Branky a nahrávky: 9. Rolinek (Schaus, Hodgman), 10. P. Sýkora (Rolinek, Schaus), 21. Ščotka, 49. T. Kaut (Rapáč, Mallet) - 3. Radivojevič (Bulíř), 11. P. Jelínek (L. Krenželok), 24. Jánošík (L. Krenželok, Mojžíš), 27. Bulíř (Ordoš), 42. Plutnar (Bulíř, Radivojevič). Rozhodčí: Hradil, Polák - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 4:5. Využití: 2:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 6688.
Pardubice: Maxwell - Ščotka, Schaus, Havlík, Leduc, Ovčačík, Bokroš - P. Sýkora, Nahodil, Rolinek - Bárta, Hodgman, Hubáček - F. Zadina, Tomášek, Klimenta - Rapáč, T. Kaut, Mallet. Trenéři: Draisaitl a K. Beran.
Liberec: Lašák - Šimek, Ševc, Mojžíš, Derner, Jánošík, Vitásek, Plutnar - Svačina, Bulíř, Radivojevič - Bartovič, P. Jelínek, L. Krenželok - J. Stránský, Bližňák, D. Špaček - Lakatoš, Mikyska, Ordoš. Trenéři: Pešán a Mlejnek.

Reklama

Související témata: