Hlavní obsah

Ml. Boleslav - Zlín 5:4Mladá Boleslav udolala v dramatické bitvě díky Hykovi Zlín

MinutaMin. Tým Hráč Akce
5. Musil 1 : 0
16. Orsava 2 : 0
18. Ondráček 2 : 1
22. Lenc 3 : 1
23. Bukarts 3 : 2
30. Říčka 3 : 3
37. Ondráček 3 : 4
46. Hyka 4 : 4
Záznam online reportáže

Hokejisté Mladé Boleslavi porazili ve 4. kole extraligy Zlín těsně 5:4. V dramatickém utkání promarnili vedení 3:0 a 4:1, ale ve 46. minutě rozhodl o jejich výhře útočník Tomáš Hyka, který si v utkání připsal i dvě asistence. Stejnou bilanci měl Radan Lenc. Za hosty dvakrát skóroval Jiří Ondráček.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Autor rozhodujícího pátého gólu Tomáš Hyka z Boleslavi.

Článek

Středočeši měli na začátku štěstí, když první velkou šanci zápasu spálil Říčka. Ale poté, co si v jejich řadách vedl stejně Pacovský, je poslal v páté minutě do vedení Musil. Na domácích byla patrná velká chuť do hry, další šance měli v samostatném úniku Látal a následně Lenc s Musilem.

V 15. minutě už se dočkali. Úspěšnou dorážkou vlastní střely bekhendem se prosadil Látal a spravil si chuť po předchozím prohraném minisouboji s gólmanem Kašíkem. Orsava pak gólem zkrátil Bukartsovo vyloučení, když trefil odkrytou branku a zvýšil už na 3:0. Jenže hosté nerezignovali a do přestávky se dočkali důležitého snížení zásluhou Ondráčka.

Když v úvodu druhé části zvýšil na 4:1 Lenc, zdálo se, že domácí mají zpět svůj klid a dotáhnou zápas ke třem bodům. Opak byl však pravdou. Přesně o minutu později potrestal Bukarts Stříteského hákování a v polovině základní hrací doby využil další přesilovku Říčka. Když pak na začátku 37. minuty Ondráček svou druhou dnešní trefou vyrovnal, gólman Tarkki přenechal místo v domácí brance Lukášovi.

Závěrečné dějství už tak otevřený boj nenabídlo. Ve 46. minutě vrátil Bruslařskému klubu vedení Hyka. Pojistku měli v přesilovce na holích Vampola s Urbanem, jenže neuspěli. Krušné chvilky pro domácí přišly v 54. minutě, kdy museli na minutu a čtvrt do tří. Kotvana však vychytal Lukáš.

V následné klasické početní výhodě pláchl hostům Lenc, Kašíka však nepřekonal. Berani zkusili v závěru štěstí při dlouhé power play, kdy měl vyrovnání na holi Bukarts, ale neuspěli.

BK Mladá Boleslav - PSG Zlín 5:4 (3:1, 1:3, 1:0)
Branky a nahrávky: 5. Musil (Lenc), 15. M. Látal (Urban), 16. Orsava (Pacovský, Žejdl), 22. Lenc (Musil, Hyka), 46. Hyka (Lenc) - 18. J. Ondráček (Kotvan, Marušák), 23. Bukarts (P. Holík, Kotvan), 30. Říčka (P. Holík, Bukarts), 37. J. Ondráček (Blaťák, Bořuta). Rozhodčí: Lacina, Hejduk - Frodl, Zavřel. Vyloučení: 5:4. Využití: 1:2. Diváci: 3089.
Mladá Boleslav: Tarkki (37. Lukáš) - T. Voráček, Stříteský, Kučný, Trončinský, Štich, Hanzlík, Pastor - Pacovský, Vampola, Pospíšil - Lenc, Musil, Hyka - Jonák, Urban, M. Látal - Ďurač, Žejdl, Orsava. Trenéři: F: Výborný a Jelínek.
Zlín: Kašík - Kotvan, Marušák, Bořuta, Blaťák, Matějíček, Žižka - Bukarts, P. Holík, Říčka - Honejsek, Roman Vlach, O. Veselý - Okál, Chytil, Kubiš - J. Ondráček, D. Šťastný, Gago. Trenéři: Rostislav Vlach, Jurík a Hrazdira.

Reklama

Související témata: