Hlavní obsah

Strmeň znovu vychytal Litvínov. Kluci mi hodně pomohli, kvitoval brankář výhru Pirátů

Litvínov

Chomutovská vítězná jízda v hokejové extralize pokračuje. Piráti po zodpovědném výkonu počtvrté v řadě naplno bodovali, když vyloupili i litvínovský led po výhře 4:2.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Radost chomutovských hráčů. Ilustrační foto.

Článek

Jedním ze strůjců úspěchu byl i brankář Jan Strmeň, který nastoupil poprvé v sezóně a potvrdil, že se mu stejně jako loni proti Litvínovu daří. „Asi dva dny před zápasem mi trenér řekl, že budu chytat právě ve čtvrtém kole. Na Litvínov si věřím od vítězných duelů v minulé sezóně. Jsem rád, že nám to znovu vyšlo. Na zimáku bylo velké teplo, ale fanoušci nám pomohli, abychom dotáhli utkání do vítězného konce," líčil Strmeň.

Dlouho držel čisté konto, inkasoval až za stavu 3:0 pro Chomutov. „Hlavně ten první gól, co jsme dostali, postavil Litvínov na nohy. Najednou jsme měli problémy, protože domácí se zlepšili v útoku. Ubránili jsme se i v oslabení, kdy mě kluci v obraně podrželi," oddechl si gólman.

Start z říše snů

Piráti jsou překvapením sezóny. „Nevím, jestli někdo od nás čekal takový start z říše snů. Extraliga je vyrovnaná a pokusíme se sérii táhnout dál. Byť nepatříme k favoritům typu Komety Brno, tak zatím ukazujeme, že se s námi musí počítat," uvažoval Strmeň.

Chomutovu pomáhají i vstřelené góly v přesilovkách. „Hokejová kvalita nám odešla do Fribourgu. Byl to velký zásah do kádru. O to víc jsme museli trénovat přesilové hry," konstatoval obránce Jan Rutta, který zmínil odchod nejlepšího hráče extraligy Romana Červenky do Švýcarska. Právě s ním tvořil loni sehranou dvojici. „Zkoušíme to tedy v jiném složení a zatím nám skoro všechno vychází. Ale vždycky by to mohlo být lepší. V každém zápase se najdou momenty a akce, které bychom měli efektivněji vyřešit. Přejme si, aby nám bodová série vydržela co nejdéle," pravil Rutta.

Před nedělním šlágrem s mistrovským Libercem je Chomutov plný odhodlání. „Doma se nám daří, můžeme se rovnat všem soupeřům," avizoval Rutta pozitivní náladu v kabině.

Rulík: Soupeř byl důraznější

Naopak Litvínov prožívá méně povedené období, prohrál potřetí v řadě. „Soupeř byl důraznější. První dvě třetiny jsme odehráli slabě. Vytvořili jsme si sice pár šancí, náš výkon snesl měřítko až od třetí části," uznal trenér Radim Rulík, že tým Vervy se momentálně nenachází v optimální formě. „Vůbec nehrajeme to, co bychom si představovali," přitakal útočník Viktor Hübl, jehož gól na bodový zisk nestačil. „Musíme být produktivnější a rychle se vzchopit," uvědomil si zkušený forvard.

Reklama

Související témata: