Hlavní obsah

Třinec - Karlovy Vary 7:0Třinec rozdrtil Karlovy Vary, Hrubec navíc udržel čisté konto

MinutaMin. Tým Hráč Akce
4. Kane 1 : 0
7. Linhart 2 : 0
19. Dravecký 3 : 0
30. Dravecký 4 : 0
48. Marosz 5 : 0
51. Polanský 6 : 0
53. Cienciala 7 : 0
Záznam online reportáže

Třinečtí hokejisté přehráli v domácím prostředí Karlovy Vary 7:0 a udrželi neporazitelnost i v pátém extraligovém kole sezóny. Oceláři o výhře rozhodli třemi góly v úvodní třetině, v níž ubránili i 101 sekund dlouhé oslabení tří proti pěti. Dvakrát se trefil Vladimír Dravecký. Brankář Šimon Hrubec si připsal první čisté konto sezóny.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Radost hokejistů Třince - ilustrační foto

Článek

Třinečtí zlomili zápas na svou stranu už v první části. Nejdříve Kane, který nahradil zraněného Špirka v elitní formaci, dorazil do branky střelu Noska. V sedmé minutě zvýšil Linhart, jehož ránu od modré tečoval do vlastní sítě hostující hráč. Trenéři Karlových Varů reagovali oddechovým časem a po hezké akci Gorčíka sebral zakončujícímu Stloukalovi gólovou šanci brankář Hrubec.

Skvělou příležitost ke snížení měli hosté ještě v 101 dlouhé přesilové hře pět na tři. Jenže několikrát prováhali ideální čas ke střelbě a třinecký gólman ani nemusel zasahovat. Naopak Oceláři zasadili pěknou tečí Draveckého třetí úder a brankáře Honzíka vyhnali na střídačku.

Karlovy Vary v utkání často střílely, ale domácí byli mnohem nebezpečnější a v polovině duelu přidali čtvrtý gól. Po vhazování ujel v oslabení Dravecký a skóroval nekompromisní střelou do růžku. Pod dojmem slušného vedení však hráli Oceláři i na krásu a promarnili například i přečíslení tři na gólmana.

O nulu mohl Hrubce připravit v úvodu třetí části Gríger, ale zblízka minul branku. Jinak se hrálo hlavně na hostující branku a Marosz, ještě minulou sezonu hráč Karlových Varů, prostřelil Závorku. Oceláři poté nic nevytěžili z devadesátisekundové výhody dvou mužů, ale brzy poté přidal šestý gól Polanský a po něm uzavřel skóre Cienciala.

5. kolo hokejové extraligy:
HC Oceláři Třinec - HC Energie Karlovy Vary 7:0 (3:0, 1:0, 3:0)
Branky a nahrávky: 4. Kane (Nosek), 7. Linhart (M. Růžička, Roth), 19. Dravecký (Rákos), 30. Dravecký (Kane), 48. Marosz (Cienciala), 51. Polanský (L. Galvas, Marosz), 53. Cienciala (Linhart, Marosz) Rozhodčí: Hradil, Mrkva - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 4:4. Bez využití. V oslabení: 1:0. Diváci: 4563.
Třinec: Hrubec - Roth, Linhart, Hrabal, M. Doudera, Nosek, L. Galvas - J. Petružálek, Kane, M. Růžička - Irgl, Polanský, Adamský - Dravecký, Kreps, Rákos - Cienciala, Marosz, Hrňa. Trenéři: Kýhos, Mucha a B. Kopřiva.
Karlovy Vary: Honzík (19. Závorka) - Baránek, Sičák, Dujsík, Harant, T. Dvořák, Benák - Kindl, Matuš, T. Rachůnek - V. Tomeček, Skuhravý, T. Rohan - Gorčík, Stloukal, Kohout - Flek, Gríger, Harkabus. Trenéři: Tlačil, Antonik a Kněžický.

Reklama

  Třinec - České Budějovice dnes 17 : 00
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice