Hlavní obsah

Zlín - Plzeň 1:2Plzeň získala první body, rozhodl Kratěna

MinutaMin. Tým Hráč Akce
15. Yellow Horn 0 : 1
39. Říčka 1 : 1
44. Kratěna 1 : 2
Záznam online reportáže

Zlín

Hokejisté Plzně vyhráli v pátém extraligovém kole na ledě Zlína 2:1 a připsali si premiérovou výhru v sezóně. Zápas rozhodl gól kapitána Indiánů Ondřeje Kratěny v přesilové hře ve 44. minutě zápasu. Berani tak doma podruhé ze tří utkání padli.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Plzeňský Miroslav Indrák (vlevo) se raduje z gólu se spoluhráčem Dominikem Kubalíkem - ilustrační foto.

Článek

Plzeň sice před duelem na Stadionu Luďka Čajky ještě nebodovala, od začátku však byla aktivnější. Hned v první minutě Kubalíkova střela skončila na horní tyčce. Tentýž hráč se o něco později dostal do další šance společně s Kracíkem, Kašík ale ani tentokrát neinkasoval. Do hry se mohli domácí dostat při početní výhodě, ani oni ale gól nevstřelili.

V 15. minutě se do předbrankového prostoru natlačil zadák Matějíček, ale Machovský jeho střelu lapačkou zlikvidoval. A tak přišel trest. Za minutu se dobře kolem branky Beranů obtočil Johnson a nalezl Yellow Horna, který nezaváhal. V závěru první dvacetiminutovky mohl srovnat Kotvan, ve své šanci se ale ukličkoval.

Hosté mohli své vedení zvýšit hned na začátku druhé třetiny, Kadlecova střela však skončila opět jen na horní tyči. Domácí hráči se nadále snažili dostat do větší šance, moc se jim to však nedařilo. Další šanci Škodovky měl Kratěna, ani on ale Kašíka nepřelstil. Když už to vypadalo, že se do kabin půjde za stavu 0:1, ve středním pásmu obral soupeře o kotouč Říčka a prostřelil Machovského.

Na startu třetí periody předvedl sympatické sólo mezi pěticí Zlíňanů Kratěna, na konci ale nedokázal vystřelit. Na druhé straně pálil Říčka jen do tyče. Tomáš Svoboda měl na hokejce gól Plzně, Kašík ale jeho tutovku lapil.

Rozhodující moment přišel ve 44. minutě, kdy byl vyloučen Honejsek a hosté jeho faul rychle využili. Již po patnácti vteřinách prostřelil Kašíka Kratěna a zlínský útočník se mohl vrátit na led. Zvýšit na rozdíl dvou branek mohl při přečíslen čtyři na jednoho Indrák, jehož pokus ale nejprve trefil břevno, od něhož se puk odrazil na brankovou čáru.

V 54. minutě usedl na trestnou lavici za vyhození puku mimo mantinely Yellow Horn a blízko vyrovnaní byl Blaťák, Machovský však svůj tým podržel. Vyrovnat se domácím nepodařilo ani při závěrečné power play.

5. kolo hokejové extraligy:
PSG Zlín - HC Škoda Plzeň 1:2 (0:1, 1:0, 0:1)
Branky a nahrávky: 39. Říčka - 15. Yellow Horn (Johnson, Kadlec), 44. Kratěna (Kadlec, Lev). Rozhodčí: Čech, Šír - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 2:5. Využití: 0:1. Diváci: 4226.
Zlín: Kašík - Marušák, Kotvan, Bořuta, Blaťák, Matějíček, Žižka - Bukarts, P. Holík, Říčka - Honejsek, Roman Vlach, O. Veselý - Okál, Chytil, Kubiš - Gago, D. Šťastný, J. Ondráček. Trenéři: Rostislav Vlach, Jurík a Hrazdira.
Plzeň: Machovský - Kadlec, D. Sklenička, Čerešňák, Pulpán, Kubka, Moravčík - Kratěna, Stach, T. Svoboda - Indrák, Kracík, D. Kubalík - Schleiss, Hrnka, Lev - Yellow Horn, Koreis, Johnson. Trenéři: Michal Straka, Čihák a Pejchar.

Reklama

Související témata: