Hlavní obsah

Nejtěžší zápas v sezóně, tvrdil dvougólový střelec Růžička mladší po skalpu mistra

Chomutov

Páté vítězství v řadě, navíc skalp mistra! Hokejisté Chomutova potvrdili i v zápase s Libercem, že je úvod extraligové sezóny zastihl ve skvělé formě. Piráti zdolali Bílé Tygry 3:2 po samostatných nájezdech, když ústředními postavami byli útočník Vladimír Růžička mladší a brankář Ján Laco.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Radost chomutovských hráčů

Článek

Syn chomutovského trenéra vstřelil vedoucí gól svého týmu a poté byl jediným úspěšným exekutorem při penaltovém rozstřelu, slovenský gólman pochytal spoustu střel a exceloval při nájezdech.

„Jednoznačně nejtěžší zápas v sezóně," oddechl si Vladimír Růžička mladší po vítězné bitvě. „Věděli jsme, že Liberec hraje dobře, jeho přednosti jsme si už před utkáním rozebrali na videu. Snažili jsme se jezdit do brejků, ale byli jsme často vylučovaní. Při četných oslabeních nás podržel Jánko Laco. V prodloužení už prakticky chyběly síly, byl to fičák," líčil Růžička junior, jenž přiznal, že měl štěstí při rozhodujícím nájezdu. „Puk mi trochu odskočil, ale po střele přece jen skončil v bráně," pokýval hlavou.

Chomutov je překvapením extraligy. „Tolik bodů po pěti kolech jsme nečekali. Odešel sice Roman Červenka a víme na rovinu, že takový hráč se nedá nahradit, ale fungujeme dál jako tým. V kabině si občas řekneme i horší věci, není to ve zlém, ale v rámci hecování a držíme pospolu. Nikdo se nepovyšuje a jsme rádi, že za námi stojí i fanoušci," tvrdil chomutovský útočník.

Další zápas sehraje Chomutov až v pátek se Spartou. Byť jsou Piráti takříkajíc v laufu, vítají krátký odpočinek. „Přece jen extraliga začala zostra a pár dní volna může jen prospět," podotkl Růžička mladší.

Will: Kluci mi pomohli

Za Liberec nastoupil poprvé v extralize brankář Roman Will, který odvedl spolehlivý výkon. „Jsem klukům vděčný, že padali do střel. Hodně mi pomohli. Moc jsem se na zápas těšil a jsem rád, že jsem zpátky v Česku," svěřil se gólman, který se v létě vrátil ze zámoří.

Trošku ho mrzelo, že mistr neodvezl z Chomutova víc bodů, než jeden. „Je to škoda. Vedli jsme 2:1 a v prodloužení i při nájezdech to bylo otevřené. Ale celkově si myslím, že to byl z naší strany odbojovaný zápas, ze kterého si osobně beru ponaučení do dalších utkání, pokud dostanu příležitost," uvažoval gólman.

Tvoří v Liberci brankářskou dvojici se zkušeným Jánem Lašákem. „Je to neskutečný parťák, který mě podporuje. Už předtím jsem měl o něm výborné reference, což se potvrzuje v praxi. Nemám tušení, jak to bude s nasazováním brankářů dál," dodal Will před úterní dohrávkou Bílých Tygrů s Plzní.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice