Hlavní obsah

Hradec bavila demolice Pardubic. Všechno jsme cpali do brány, těšilo Bednáře

Martin KézrSport.czPrávo

Byla to demolice Pardubic na ledě jejich největšího rivala. Derby nebylo vůbec poprvé v extraligové historii vyprodané, ale přineslo v Hradci Králové jasné vítězství Mountfieldu. Jeho vítězná domácí série proti týmu ze sousedního města tak čítá už pět utkání a konečné skóre 8:2 je nejvyšší, jaké vůbec kdy ze soubojů těchto soupeřů vzešlo.

Foto: David Taneček, ČTK

Radost hradeckých hokejistů. Ilustrační foto.

Článek

Hradečtí hokejisté si takový skalp vyloženě užili. „Každý chce hrát takové zápasy, jako je tohle vyhecované derby a když mají pro nás i tak pěkný výsledek, můžeme se hokejem docela slušně bavit," pochvaloval si útočník Jaroslav Bednář, jenž měl prsty ve čtyřech gólech.

„Na konci už bylo všem děsné vedro, ale hráli jsme pořád s chutí a celou dobu jsme to všechno cpali do brány," tvrdil Bednář, jehož branka skóre uzavřela. Předtím u tří asistoval. „Ve svém věku spíš než kanadské body sbírám zážitky a tenhle zápas ve výborné atmosféře jsme si všichni v hradeckém dresu užili," usmál se 39letý Bednář.

Na pardubické straně byly k vidění spíš zachmuřené tváře. Dynamo zůstalo už jako jediné v extralize bez bodu. „Nepasuje nám to herně dohromady. Ničí nás nejen síla soupeřů, ale sami si o ty porážky říkáme," zlobil se pardubický kouč Peter Draisatil, jehož trenérskou židli bídný vstup do sezóny určitě pořádně rozkýval. „Je neomluvitelné, co jsme předvedli. Zoufale čekáme na něco, co nás zvedne a pak je z toho tahle nálož," říkal.

Jen na začátku derby se udála chvíle, kdy se oba tábory fanoušků, byť mezi nimi vládne velká řevnivost, shodly. S kariérou se za aplausu celého hlediště totiž definitivně rozloučil hradecký odchovanec Kudrna, který přitom osm sezón strávil v dresu Pardubic. Hosté pak sice otevřeli skóre, jenže Hradec třemi góly během 74 vteřin bleskově převážil misky vah na svou stranu a vyhnal i Štěpánka z branky Dynama na střídačku.

Jenže ani pardubický náhradník Maxwell nepřibrzdil s chutí hrající domácí tým. Pardubice inkasovaly během pěti utkání už 22 gólů. „Nesmíme dostávat tolik branek, s tím se prostě vyhrávat nedá. Zlepšení musí přijít od základních věcí," zdůraznil obránce Jan Ščotka. „Na naší straně je spousta věcí špatně, byli jsme i děsně moc vylučovaní," kroutil hlavou nejlepší pardubický střelec Lukáš Nahodil. „Jsme teď v křeči, jenže nesmíme se ani po takovém nářezu položit, to bychom se sami ještě víc zahrabali," dodával.

Reklama

Související témata:
  1 : 5 Brno - Litvínov 1 : 5 dohráno
20240318T17 : 00:00+0100
Brno vs. Litvínov
Brno vs. Litvínov
Brno
Litvínov
  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240318T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice
  Liberec - Sparta dnes 18 : 00
20240319T18 : 00:00+0100
Liberec vs. Sparta
Liberec vs. Sparta
Liberec
Sparta
  Hradec Králové - Pardubice dnes 19 : 00
20240319T19 : 00:00+0100
Hradec Králové vs. Pardubice
Hradec Králové vs. Pardubice
Hradec Králové
Pardubice