Hlavní obsah

Vypsal jsem odměnu za výhru, přání se mi splnilo, liboval si liberecký Bližňák

Liberec

Po minulé sezóně přestoupil hokejový útočník Mário Bližňák z Plzně do mistrovského Liberce a v prvním vzájemném zápase obou celků v sezóně rozhodl právě on gólem o vítězství Bílých Tygrů 2:1. V dohrávce 1. kola extraligy přitom severočeský tým po minutě hry prohrával, ale zlepšeným výkonem od druhé třetiny vývoj otočil.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Liberecký Mário Bližňák se raduje z gólu proti Plzni.

Článek

Bližňák přiznal, že to byl pro něj specifický duel. „Všechny plzeňské kluky znám. Na ledě ale šlo kamarádství stranou, po utkání jsme se však přátelsky pozdravili," líčil slovenský forvard. A našel příčiny chabého začátku i následného obratu Liberce. „Udělali jsme pár chyb při ztrátách kotouče na vlastní modré čáře. Naštěstí nás za stavu 0:1 podržel brankář Roman Will, který brzy po inkasovaném gólu chytil i trestné střílení. A pak zneškodnil i další vyložené šance soupeře. Dodal nám sebedůvěru a postupně jsme se rozehráli. Škoda, že jsme za stavu 2:1 nepřidali ještě aspoň jeden gól," rozebíral Bližňák.

Domácí si už po dvou a půl minutách vzali oddechový čas. „Začátek nebyl ideální. Valily se na nás protiútoky a trenér na to zareagoval. Trošku jsme se poté zkoncentrovali a dostali se do tempa," vysvětlil útočník proměnu v herním projevu i nasazení.

Výhra měla pro Bližňáka dvojnásobnou cenu. „Jednak jsem chtěl uspět jako v každém jiném zápase a zároveň jsem vypsal do kabiny nějakou odměnu za vítězství. Jsem rád, že se obojí splnilo," radoval se jeden z hrdinů zápasu.

Will: Bude svačinka od Mária

Další ústřední postavou byl brankář Roman Will, jenž se při druhém startu za Liberec dočkal prvního tříbodového zisku. „Určitě bude svačinka od Mária, na kterou se těšíme," usmíval se gólman a potvrdil Bližňákův slib. Will měl proti Plzni rovněž velkou motivaci. „Do svých patnácti let jsem tam působil a s některými kluky jsem hrál v žácích a dorostu," připomněl svoje plzeňské začátky.

Liberecký brankář prokázal pevné nervy při trestném střílení za stavu 0:1. „Jsem rád, že jsem pomohl týmu. Kdybychom prohrávali o dva góly, asi by to byl jiný zápas. Neštěstí jsem nájezd chytil a všichni jsme v tu chvíli cítili, že je to důležitý moment," pokýval hlavou Will. Pro oddechový čas měl jasné vysvětlení. „Kluci už byli po dlouhém pobytu na ledě zatavení a navíc přišlo zakázané uvolnění, takže se nedalo střídat. Přímo u pokynů trenéra jsem nebyl, ale zvýšil se hlas, což k tomu patří," glosoval brankář fragmenty ze zápasu.

Podle Willa je pozitivní, že se v mužstvu po odchodu opor prosazují noví hráči v kádru. Kromě ambiciózního brankáře a Bližňáka na sebe proti Plzni upozornil i obránce Filip Pyrochta, který při extraligové premiéře vstřelil i svůj první gól v nejvyšší soutěži. „Ukazuje se, že tvoříme opravdový tým a kluci, kteří hrají za Liberec, si to zaslouží," dodal Will.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín