Hlavní obsah

Třinec i Chomutov uhájily neporazitelnost, Olomouc předvedla parádní obrat

Praha
Aktualizováno

Třinec a Chomutov jsou i po šestém kole hokejové Tipsport extraligy neporaženými týmy. Oceláři na ledě mistrovského Liberce ani jednou neinkasovali a po výhře 3:0 jsou v čele soutěže. Druzí jsou Piráti, kteří doma zdolali Spartu 4:3 po prodloužení. Málo vídaný obrat se vydařil Olomouci. Hanáci po úvodní třetině prohrávali v Plzni 0:3, nakonec vyhráli po divoké kanonádě 6:5 po prodloužení. Otočit zápas se podařilo i Litvínovu, jenž doma zdolal Hradec Králové 3:2 po nájezdech. Mladá Boleslav veze z Vítkovic výhru 5:2.

Foto: ČTK

Hokejisté Olomouce se radují z gólu proti Plzni.

Článek
Fotogalerie

Liberec sice s Třincem v minulé sezóně neprohrál ani jeden zápas, v probíhajícím ročníku ale mistrovský celek podlehl prozatímnímu suverénovi hned v úvodním duelu. A bez vstřeleného gólu k tomu. Za Oceláře se na začátku druhé části prosadil Chmielewski, ve třetí třetině přesilovku využil Martin Růžička a do prázdné brány puk v samotném závěru poslal ještě Dravecký. Čisté konto vychytal Hrubec, který musel předvést 33 zákroků.

Divokou přestřelku předvedli fanouškům v Chomutově domácí Piráti a hráči Sparty. V první dvacetiminutovce padlo hned pět branek. Domácí příznivci mohli být v první třetině spokojenější, zejména díky dvěma trefám Poletína vedli 3:2. Ve druhé části ale Pech využil přesilovou hru a stav 3:3 pak dlouho svítil na světelné tabuli. Změnil ho až v prodloužení Tomica, jenž báječně využil přečíslení 2 na 1 společně s Vladimírem Růžičkou. Chomutov vyhrál pošesté v řadě, Sparta naopak prohrála potřetí za sebou.

Olomouc se vyhecovala k velkému obratu

Olomouc předvedla na kluzišti Plzně parádní obrat. Kohouti prohrávali po úvodní třetině 0:3, když dva góly inkasovali v přesilovce a jeden z trestného střílení. Druhá třetina ale patřila jim. Dvakrát se prosadili Knotek i Strapáč. Třetí proměněnou přesilovkou kontroval Pulpán a tuhý boj o extraligové body pokračoval.

Ve třetí třetině poslal hosty do vedení Mikúš, ale Indiáni srovnali za pouhých 24 vteřin. Dramatický zápas měl také dramatické vyústění. To přišlo v prodloužení. Vítězství totiž na stranu Hanáků strhl Eberle pouhých pět vteřin před koncem. Olomouc navázala na výhru proti Spartě, Plzeň si připsala v šesti zápasech už pátou porážku.

Litvínov urval výhru v nájezdech

Litvínov na vlastním ledě fanoušky nepotěšil v sezóně ještě ani jedním bodem. V zápase s Hradcem, který v minulém kole deklasoval rivala z Pardubic, ale musel dvakrát dotahovat. Gula nejdřív odpověděl na gól Kukumberga. Hradec se pak ujal vedení ještě po trefě Jarůška, ale porážku odmítl dvě minuty a sedmnáct vteřin před koncem třetí části Lukeš. O výhře Vervy pak v samostatných nájezdech rozhodl jediný úspěšný exekutor Hanzl.

Vítkovicím se na domácím širokém ledě proti Boleslavi daří, tentokrát ale ze vzájemného zápasu nevydolovaly ani bod. Rozhodnutí přišlo ve druhé třetině, v níž za nerozhodného stavu 2:2 proměnil přesilovku, dosavadní Achillovu patu Středočechů, hostující Stříteský. Boleslav poprvé v sezóně vyhrála na cizím ledě v základní hrací době, Ostravané prohráli po dvou předchozích výhrách.

6. kolo hokejové Tipsport extraligy
Vítkovice - Mladá Boleslav 2:5
Branky: 4. Květoň, 33. Baranka - 10. Žejdl, 11. Pastor, 37. Stříteský, 51. Pacovský, 60. Vampola.
Litvínov - Hradec Králové 3:2 po nájezdech
Branky: 14. Gula, 59. Lukeš, roz. náj. Hanzl - 10. Kukumberg, 49. Jarůšek.
Chomutov - Sparta 4:3 po prodloužení
Branky: 4. Valach, 8. Poletín, 13. Poletín, 63. Tomica - 1. Piskáček, 11. Vrána, 32. Pech.
Plzeň - Olomouc 5:6 po prodloužení
Branky: 11. T. Svoboda, 16. Hrnka z náj., 18. Johnson, 32. Pulpán, 54. Kubalík - 21. Knotek, 24. Knotek, 24. Strapáč, 29. Strapáč, 54. Mikúš, 65. Eberle.
Liberec - Třinec 0:3
Branky: 23. Chmielewski, 44. M. Růžička, 60. Dravecký.

Reklama

Související témata: