Hlavní obsah

Litvínov - Hradec Králové 3:2Litvínov díky Hanzlovi udolal Hradec Králové v nájezdech

MinutaMin. Tým Hráč Akce
10. Kukumberg 0 : 1
14. Gula 1 : 1
49. Jarůšek 1 : 2
58. Lukeš 2 : 2
65. Hanzl (rozhodující nájezd) 3 : 2
Záznam online reportáže

Hokejisté Litvínova porazili v 6. kole Tipsport extraligy Hradec Králové 3:2 po samostatných nájezdech. V 58. minutě zachránil domácí ve hře vyrovnávacím gólem útočník František Lukeš, nájezdy pak rozhodl další forvard Robin Hanzl.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Litvínovský Robin Hanzl

Článek

Do utkání vstoupila obě mužstva aktivně. První střela na branku ale přišla až ve čtvrté minutě v podání Martynka, jehož našel Pavlík, jenže domácí rychlík nabídnutou šanci neproměnil. Další možnost měl v deváté minutě Hořava, který si dobře nabruslil na osu hřiště, Pavelka v hostující bráně byl pozorný a připravil tak základ pro přečíslení, které dokázal využít Kukumberg střelou do odkryté branky - Janus byl bez šance.

Záhy mohl vyrovnat Sörvik, střelou z mezikruží trefil pouze připraveného Pavelku. V 14. minutě se Litvínovští dočkali vyrovnání. Gula švihem nahodil kotouč po ledě na branku a ten k překvapení všech skončil až v síti za Pavelkovými zády.

Domácí mohli jít po pár vteřinách druhé části do vedení. Martynek našel před brankou Černého, ten zvolil zblízka bekhendové zakončení, Pavelka se ale nachytat nenechal a vytasil výtečný zákrok lapačkou. Poté byli aktivnější Královéhradečtí, ovšem bez gólového efektu. Janus postupně vychytal Kukumberga, Köhlera i Potulného.

Sklenička rozbil s Červeným pexisklo

Ve 44. minutě Hořava prověřil Pavelku střelou ihned po buly, hostující brankář byl připraven. Poté chyboval na útočné modré čáře Gula, puku se zmocnil Jarůšek, ale Kubát ho v úniku stačil dobruslit a nenechal ho ani vystřelit. Rozhodčí ho ale poslali na trestnou lavici za nedovolený zákrok. Litvínov sice oslabení ubránil, ale jen co hříšník Kubát skočil na led, trefil se z bezprostřední blízkosti Jarůšek a odčinil tak svou neproměněnou šanci.

V 52. minutě si Sklenička našel u hrazení Červeného a rozbil s ním tvrzené sklo. Hra musela být na více jak deset minut přerušena, než bylo sklo vyměněno. Po nucené pauze domácí tlačili a dotírali na Pavelkovu branku. Nejprve si aktivní Reichel našel střeleckou pozici, ale Pavelka zakročil. V 56. minutě Nejezchleb vypálil, Lukeš dorážel, Pavelka už byl na lopatkách, puk měl ale pod svým tělem.

O chvilku později však Lukeš naplnil pořekadlo "když nevíš, co s kotoučem, tak vystřel" a švihem od modré čáry srovnal na 2:2.

Prodloužení přineslo atraktivní hokej s šancemi na obou stranách, brankáři ale dominovali a tak si diváci mohli vychutnat i samostatné nájezdy. Rozhodla až čtvrtá série a jediný úspěšný exekutor Hanzl.

6. kolo hokejové Tipsport extraligy:
HC Verva Litvínov - Mountfield Hradec Králové 3:2 po sam. nájezdech (1:1, 0:0, 1:1 - 0:0)
Branky a nahrávky: 14. Gula (R. Hanzl), 58. Lukeš (V. Hübl), rozhodující sam. nájezd R. Hanzl - 10. Kukumberg (Červený, Köhler), 49. Jarůšek (Potulny, Dietz). Rozhodčí: Hejduk, Souček - Lhotský, J. Svoboda. Vyloučení: 3:5, navíc Köhler (Hradec Králové) 10 min. Bez využití. Diváci: 4123.
Litvínov: Janus - Gula, Kubát, F. Pavlík, Z. Sklenička, T. Pavelka, Sörvik - Nejezchleb, V. Hübl, Lukeš - Martynek, R. Hanzl, J. Černý - M. Hořava, K. Reichel, Trávníček - Jurčík, M. Hanzl, T. Doležal. Trenéři: Rulík, D. Stránský a Šlégr.
Hradec Králové: J. Pavelka - Štajnoch, Gregorc, Čáp, Dietz, Pláněk, Vydarený - Bednář, Džerinš, Dej - Jarůšek, Potulny, Šimánek - Köhler, Kukumberg, Červený - Bulík, T. Knotek, R. Pavlík. Trenéři: V. Sýkora, Hynek a T. Martinec.

Reklama

Související témata: