Hlavní obsah

Třinec dál zdobí vítězná série, Pardubice pod novými trenéry konečně zabraly

mm, škvSport.cz
Aktualizováno

Ani v 7. kole Tipsport extraligy nepoznali hokejisté Třince hořkost prohry, Oceláři mají další tři body po výhře 2:1 v Olomouci. O neporazitelnost a možnost vyrovnat letitý klubový rekord naopak přišel Chomutov, jenž padl doma po přestřelce s Pardubicemi 5:6 v prodloužení, a Východočeši pod novým trenérským týmem uhráli první bodový zisk v sezóně. V dalších zápasech udolaly Vítkovice v nájezdech Karlovy Vary 3:2, brněnská Kometa deklasovala Litvínov 7:1, Sparta dobyla královéhradecký led (3:2) a Mladá Boleslav přehrála stejným výsledkem Plzeň. Utkání Zlín - Liberec se hraje až 22. listopadu.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Radost pardubických hráčů

Článek
Fotogalerie

Šest zápasů v úvodu nové sezóny čekal třinecký kapitán Zbyněk Irgl na gól, v úterý se v Olomouci trefil dvakrát a rozhodl o další výhře Ocelářů. Lídr soutěže ztratil během sedmi kol pouhý bod. Zajímavostí duelu byl rovněž historický zápis: poprvé v extralize došlo na souboj otce se synem. Dres Ocelářů oblékl sedmatřicetiletý zadák Lukáš Galvas, za Olomouc nastoupil sedmnáctiletý Jakub.

Chomutov mohl v případě skalpu Pardubic se sedmi výhrami v řadě vyrovnat klubový rekord z úvodu ročníku 1951/52. Jenže, nepovedlo se, ačkoliv Piráti vedli po první třetině 3:1. Dynamo po odvolání hlavního kouče Draisaitla nově vedli šéftrenér Vladimír Martinec a trenéři Pavel Rohlík, Michal Mikeska a hosté vývoj zápasu otočili. Po přestřelce si připsali první body v nové sezoně, o jejich výhře rozhodl po 23 sekundách prodloužení ostrostřelec Petr Sýkora.

Hokejistům Karlových Varů nestačilo ve Vítkovicích ani dvougólové vedení k zisku více než jednoho bodu, prvního z ledu soupeřů v sezóně. Domácí dotáhli zápas do prodloužení a následných samostatných nájezdů, v nichž se dvakrát prosadil Ondřej Roman. Energie je pro Ostravany oblíbeným protivníkem, porazili ji osmkrát po sobě.

Ihnacak se proti bývalým spoluhráčům vytáhl

Litvínov poslal v Brně brzy do vedení v přesilovce Gula, jenže nakonec z toho byl pro hosty jen čestný úspěch. Domácí ještě do konce první dvacetiminutovky skóre otočili a v dalším průběhu zápasu ho pohodlně navyšovali, Čermák a Martin Erat se na začátku třetího dějství trefili dokonce v oslabení. Výsledkem byla jasná výhra, dvěma brankami a asistencí se blýskl útočník Dočekal.

Lepší úvod měla také Plzeň v Mladé Boleslavi, jenomže domácí po gólech Vampoly a Hyky v závěrečné třetině strhli výhru na svoji stranu. Západočechům se v Boleslavi dlouhodobě nedaří, naposledy v městě automobilů vyhráli v listopadu 2014. Od té doby si připsali šest porážek v řadě.

Sparta prohrála třikrát za sebou, návrat hlavního kouče ze Světového poháru však tuto nelichotivou sérii pomohl ukončit. Jiří Kalous ve své extraligové premiéře na střídačce pražského týmu slavil výhru 3:2 na ledě Hradce Králové, pod kterou se podepsal dvěma góly ještě v minulé sezóně dres východočeského celku oblékající Brian Ihnacak. Hosté vedli po dvou třetinách 3:0, střídající Kacetl už ale neinkasoval a domácí mohutně dotahovali, jenže neúspěšně. O to víc je po zápase mohlo mrzet, že Richard Jarůšek neproměnil v úvodní části trestné střílení.

Hokejová Tipsport extraliga - 7. kolo:
Vítkovice - Karlovy Vary 3:2 po samostatných nájezdech
Branky: 26. a rozh. sam. nájezd O. Roman, 45. Szturc - 6. Dujsík, 14. Flek
Olomouc - Třinec 1:2
Branky: 18. Burian - 31. a 45. Irgl
Mladá Boleslav - Plzeň 3:2
Branky: 23. Lenc, 42. Vampola, 53. Hyka - 6. Yellow Horn, 59. Kracík (z trest. střílení)
Chomutov - Pardubice 5:6 v prodloužení
Branky: 8. Kämpf, 11. Poletín, 18. Vondrka, 36. D. Kaše, 40. V. Růžička ml.  - 33. a 35. P. Hubáček, 26. a 61. P. Sýkora, 17. Schaus, 39. Redenbach
Hradec Králové - Sparta 2:3
Branky: 48. Dietz, 58. Červený - 20. a 27. Ihnacak, 28. Černoch
Brno - Litvínov 7:1
Branky: 11. a 30. Dočekal, 5. Štencel, 36. J. Káňa, 42. Čermák, 42. M. Erat, 58. O. Němec - 3. Gula
Utkání Zlín - Liberec se hraje 22. listopadu

Reklama