Hlavní obsah

Vítkovice - Karlovy Vary 3:2 SNVítkovice dotáhly dvougólovou ztrátu a Energii porazily i poosmé

MinutaMin. Tým Hráč Akce
6. Dujsík 0 : 1
14. Flek 0 : 2
26. Roman 1 : 2
45. Szturc 2 : 2
65. Roman (rozhodující nájezd) 3 : 2
Záznam online reportáže

Ostrava

Hokejisté Vítkovic porazili v 7. kole extraligy Karlovy Vary 3:2 po samostatných nájezdech, přestože po první části byli už o dva góly pozadu. Jejich spasitelem se stal Ondřej Roman, který skóroval v normálním čase a rozhodl i samostatné nájezdy. Díky jeho dvěma gólům tak Vítkovice zvítězily nad západočeským celkem už poosmé za sebou, byť tentokrát jim soupeř sebral alespoň jeden bod.

Foto: Igor Zehl, ČTK

Radost vítkovických hráčů, ilustrační snímek.

Článek

První dějství mělo jednostranný směr, ale k rozčarování domácích fanoušků na vítkovickou branku. Energie vůbec nepůsobila jako extraligový outsider a domácí mohli matný výkon odskákat v první dvacetiminutovce i hůře než dvougólovým rozdílem.

Svižnější Západočeši už v první minutě díky Kindlově pokusu zazvonili na tyč a síť za Bartošákem poprvé rozvlnil nenápadnou střelou od modré čáry Dujsík. Hosté měli více ze hry, ale zahazováním šancí dokazovali, že jejich útok není v extralize nejslabší náhodou. Flekovi s Benákem Bartošák další možnosti chytil a Gorčík znovu vystřelil pouze do tyčky. Karlovy Vary pak nevyužily ani 44 sekund přesilovky pět na tři, ale hned poté Flek uzmul v rohu hřiště Výtiskovi a po efektním půlkruhu zavěsil podruhé.

I dvougólová ztráta byla vzhledem k obrazu hry pro Vítkovice ještě lichotivá; na střely prohrály první třetinu 6:19. Situace se otočila ve druhé části. Hosté pustili soupeře zpátky do zápasu fauly a vyloučeními. Vítkovice hrály čtyři přesilovky po sobě a z dlouhé početní výhody se zrodila převaha i gól Romana, který švihem překonal Honzíka. A v rychlém vyrovnání pak Urbancovi zabránila tyč karlovarské branky.

Vítkovice ale aktivnější přístup zúročily v nástupu do třetí části. I s trochou štěstí se Szturc v přesilovce na ose hřiště zmocnil slabě vyhozeného puku a tvrdou ranou vyrovnal. Ostravané se tak až v pátém domácí utkání dočkali gólové radosti v třetí třetině. Domácí přes snahu na vítězství v řádném čas nedosáhli, ale jeden bod navíc jim zajistil Roman, který v závěrečném rozstřelu proměnil oba své nájezdy.

7. kolo hokejové extraligy:
HC Vítkovice Ridera - HC Energie Karlovy Vary 3:2 po sam. nájezdech (0:2, 1:0, 1:0 - 0:0)
Branky a nahrávky: 26. O. Roman (Sloboda, Baranka), 45. Szturc (Klok), rozhodující sam. nájezd O. Roman - 6. Dujsík (Gorčík, Matuš), 14. Flek (Dujsík). Rozhodčí: Krob, Pešina - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 5:5. Využití: 2:0. Diváci: 3658.
Vítkovice: Bartošák - Kovář, Baranka, Sloboda, Klok, Urbanec, Výtisk - Olesz, O. Roman, D. Květoň - Vandas, Kolouch, Szturc - Tomi, Illéš, E. Němec - Kafka, Balán, Kurovský. Trenér: Petr a Trnka.
Karlovy Vary: Honzík - Harant, Dujsík, Sičák, M. Rohan, Benák, T. Dvořák - D. Kindl, T. Rachůnek, Stloukal - V. Tomeček, Skuhravý, T. Rohan - Kohout, Matuš, Gorčík - Flek, Gríger, Harkabus. Trenéři: Tlačil, Antonik a Kněžický.

Reklama

  Třinec - Pardubice zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice