Hlavní obsah

Lepilo nám to, skoro všechno spadlo do brány, liboval si útočník Komety Dočekal

Brno

K demolici Litvínova 7:1 přispěl dvěma góly. Útočník hokejistů Komety Martin Dočekal připustil, že si duel 7. extraligového kola dokonale užil.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Brněnský Martin Dočekal se raduje z gólu v utkání proti Litvínovu.

Článek

„Záhy jsme sice prohrávali, ale brzy se nám povedlo vyrovnat a měli jsme poté utkání pod kontrolou. Zcela jasno bylo po dvou třetinách za stavu 4:1. A pak se nám po druhé pauze dokonce podařilo vstřelit dvě slepené branky při našem oslabení. Snad poprvé jsem byl u něčeho takového," usmíval se Dočekal.

Litvínovský kouč Radim Rulík přiznal, že do poslední části pozměnil útočné řady. „A místo zlepšení jsme paradoxně v početní výhodě dvakrát inkasovali. K tomu si budeme muset něco říct," plánoval.

Podle Dočekala se Brňanům mimořádně dařilo. „Lepilo nám to, skoro všechno nám spadlo do brány. Byli jsme výrazně lepší. Moc mě těší, že se nám s Leošem Čermákem a Honzou Káňou daří. Sedli jsme si," pochválil parťáky z útočné formace.

Rulík svoje mužstvo podrobil tvrdé kritice. „V Brně jsme odehráli nejhorší zápas v novém extraligovém ročníku. Kometa byla jednoznačně lepší, nestačili jsme jí vzdorovat. Tři body získala zaslouženě," uznal.

Brněnský asistent Martin Pešout viděl největší rozdíl mezi oběma celky ve střelecké produktivitě. „Soupeř měl taky šance, ale brankář Vejmelka nás výbornými zákroky několikrát podržel," tvrdil. Pochválil třetí Čermákovu formaci. „Rozhodla střetnutí v Plzni a výrazně přispěla k našemu triumfu i proti Litvínovu. Prozatím jsme ale spokojeni se všemi lajnami. Široký kádr je naší značnou devízou," domnívá se Pešout, jehož tým zůstal na druhém místě tabulky s jednobodovou ztrátou na vedoucí Třinec.

Reklama

Související témata: