Hlavní obsah

Sparta - Zlín 5:1Sparta přejela Zlín, bojí se ale o Netíka

MinutaMin. Tým Hráč Akce
8. Mikuš 1 : 0
21. Ondráček 1 : 1
25. Ružička 2 : 1
31. Kumstát 3 : 1
39. Forman 4 : 1
45. Forman 5 : 1
Záznam online reportáže

Hokejisté vicemistrovské Sparty porazili v repríze letošního čtvrtfinále extraligového play off Zlín 5:1. Pražané vstřelili tři branky v přesilovkách, o dvě z nich se postaral útočník Forman, který si navíc připsal i asistenci. Svěřenci Jiřího Kalouse tak navázali na výhru v Hradci Králové, Berani čekají na bodový zisk už tři utkání. Výhru domácím kalí jen zranění forvarda Netíka, jenž po faulu na koleno od Kubiše nedohrál.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Hokejisté Sparty slaví gól proti Zlínu v zápase 8. kola Tipsport extraligy. Vlevo je obránce Beranů Antonín Bořuta.

Článek

V sestavě domácích se poprvé v extraligové sezóně objevil kapitán Jaroslav Hlinka, který start soutěže nestihl kvůli operaci v dolní části těla. A už v osmé minutě mohl se svými spoluhráči slavit, protože Mikuš při první přesilovce zápasu zachytil špatné vyhození Zlínských, sjel si do mezikruží, odkud překonal gólmana Kašíka.

Na hostech jako by se podepsala dlouhá dvanáctidenní zápasová absence, když dva jejich duely byly odloženy, a děkovat museli hlavně Kašíkovi, že neprohrávají výraznějším rozdílem. A když už byl i on překonán, zastoupil ho po střele Ružičky na brankové čáře zasahující útočník Kubiš.

O to překvapivější byl úvod druhého dějství. Při vlastním oslabení totiž unikl Veselý, předložil puk Ondráčkovi, jenž srovnal. Jenže za další čtyři minuty Ševci propadli v útočném pásmu a Ružička v sólovém úniku zamířil přesně nad Kašíkovu lapačku.

Forman vyhnal Kašíka na střídačku

Spartu znovu získaný náskok uklidnil a svého soupeře takřka nepřetržitě svírala v jeho obranném pásmu. Jenže Kašík se dál činil, poradil si s nebezpečnou tečí Kumstáta i střelou Ihnacaka. V 31. minutě jej ale překvapil Kumstát, který si vyjel zpoza branky a poslal kotouč mezi tyčku a gólmanův beton, takže Sparta vedla už 3:1.

V předposlední minutě druhé třetiny navíc přidal Forman v přesilovce už čtvrtý gól. Stínem sparťanského výkonu bylo ale zranění Netíka, kterého krátce před druhou sirénou fauloval kolenem na koleno Kubiš. Útočník Pražanů odkulhal za pomoci realizačního týmu do šatny a na led už se ve zbytku utkání neobjevil.

Když pak Forman ve 45. minutě znovu v početní výhodě přidal už svůj druhý gól a celkově sparťanský pátý, prchnul Kašík na střídačku a místo něj šel do branky Štůrala. Zlín už pak sice neinkasoval, alespoň zkorigovat skóre už ale nedokázal.

8. kolo hokejové Tipsport extraligy:
HC Sparta Praha - PSG Zlín 5:1 (1:0, 3:1, 1:0)
Branky a nahrávky: 8. J. Mikuš, 25. Ružička (Forman, Nedomlel), 31. Kumstát (Pech), 39. Forman (Pech, Ružička), 45. Forman (Cingel, Ihnacak) - 21. J. Ondráček (O. Veselý). Rozhodčí: Pešina, R. Svoboda - Lhotský, J. Svoboda. Vyloučení: 3:8, navíc Chytil (Zlín) 10 min. Využití: 3:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 5304.
Sparta: Pöpperle - Piskáček, Nedomlel, Eminger, Gernát, Hrbas, J. Mikuš, Barinka, od 41. navíc Kalina - Forman, P. Vrána, Ružička - Netík, J. Hlinka, Černoch - Ihnacak, Pech, Kumstát - Kudrna, Cingel, O. Procházka. Trenéři: Kalous, Moták a Veber.
Zlín: Kašík (45. Štůrala) - Marušák, Kotvan, Bořuta, Blaťák, Matějíček, Žižka - Bukarts, P. Holík, Říčka - Honejsek, Chytil, O. Veselý - J. Ondráček, D. Hrazdira, Kubiš - od 41. navíc D. Šťastný. Trenéři: Rostislav Vlach, Jurík a R. Hrazdira.

Reklama

Související témata: