Hlavní obsah

Janus vychytal nulu a Litvínov ještě nerozhodl, koho ze dvou adeptů si k němu ponechá

Čtvrté vítězství v sezóně, z toho druhé s tříbodovou hodnotou vybojovali hokejisté Litvínova v duelu proti Vítkovicím. Dovedly je k němu dvě vstřelené branky po důrazu v zakončení a poctivá defenziva, podpořená vynikajícím výkonem brankáře Januse, který vychytal čisté konto.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Trenér Litvínova Radim Rulík.

Článek

Litvínovští na plný bodový zisk čekali sedm zápasů, neboť předtím podobným způsobem uspěli hned v prvním kole v Olomouci. A zároveň odčinili předešlý debakl 1:7 z Brna.

„Do utkání jsme vstoupili nervózně, nebyli jsme to my. V první i druhé třetině měly Vítkovice hodně šancí včetně těch vyložených. Podržel nás brankář Janus," pustil se do hodnocení litvínovský trenér Radim Rulík. „Potřebovali jsme dát gól k uklidnění a vedoucí branka nám opravdu pomohla. Výhry si moc ceníme, protože urputný a výborně bruslící soupeř usiloval o body, i když prohrával 0:2. Díky obětavosti jsme ale zápas dovedli do vítězného konce," oddechl si kouč. Janus pochytal všech 38 střel.

Litvínov avizoval, že k 1. říjnu rozhodne o případném setrvání jednoho z brankářů, kteří byli do tohoto termínu v týmu na zkoušce. Jestli v klubu se stávající jedničkou Jaroslavem Janusem zůstane Jaroslav Hübl mladší nebo Tomáš Halász, Rulík ani nenaznačil: „Definitivní stanovisko jsme ještě neudělali, bude to na pořadu v nejbližších dnech. Je to spíš otázka pro generálního manažera, který učiní rozhodnutí. Hráči mají nějaké představy a nedokáži říci, zda jsou i ve shodě s klubem."

Vítkovický kouč Jakub Petr litoval neproměněných šancí svého týmu. „Měli jsme zpočátku více ze hry. Ale když jedete třikrát dva na jednoho a nedáte branku... To byla společně s osmi promarněnými přesilovkami stěžejní věc. Prostě jsme se dostali do situací, které by hráči měli zužitkovat, ale tentokrát to nedokázali," posteskl si trenér ostravského týmu. HC Vítkovice Ridera čeká v úterý 4. října první zápas prvního kola play off Ligy mistrů se slovenskou Nitrou.

Reklama

Související témata: