Hlavní obsah

Už i na Třinec došlo! Kometa deklasovala Spartu a střídá Oceláře na čele extraligy

Aktualizováno

Hokejisté brněnské Komety deklasovali ve šlágru 9. kola extraligy pražskou Spartu 6:2, výhru režíroval útočník Kvapil, jenž zaznamenal gól a tři asistence. A protože Třinec poprvé v sezóně prohrál (3:4 po nájezdech ve Zlíně), střídá jej Kometa na čele tabulky. V podkrušnohorském derby vyhrál Litvínov 3:1 v Karlových Varech, Chomutov doma podlehl Olomouci 1:4, Hradec Králové zdolal mistrovský Liberec 3:2 po nájezdech. Mladá Boleslav porazila poslední Pardubice 2:1.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Zleva Roberts Bukarts a Ondřej Veselý ze Zlína se radují z gólu proti Třinci.

Článek
Fotogalerie

Kometa, nejproduktivnější tým extraligy, si s chutí zastřílela i proti Spartě, kterou deklasovala 6:2. Pražané se na odpor vzmohli jen ve druhé třetině, kdy dvěma góly snížili na 2:3, pak už ale opět skórovali jen Brňané. Dva góly a jednu asistenci zaznamenal Martin Erat, hned čtyři kanadské body si připsal Marek Kvapil. V devíti zápasech posbíral už třináct bodů, žádný jiný hráč jich v této extraligové sezóně nemá víc.

Brno bodovalo i v devátém zápase sezóny a na čele tabulky střídá Třinec, který byl až do dneška jediným neporaženým celkem soutěže. To už ale neplatí, jelikož Oceláři padli ve Zlíně 3:4 po samostatných nájezdech. Berani vedli už ve 40. vteřině po gólu Bukartse, v dalším průběhu ale museli dvakrát likvidovat náskok Třince. To se jim podařilo a v nájezdech uspěl jako jediný zlínský Honejsek, který předtím skóroval i v základní hrací době.

Už třetí porážku v řadě musí skousnout mistrovský Liberec, který prohrál 2:3 po samostatných nájezdech v Hradci Králové. Východočeši tím utnuli šňůru tří proher. Rozhodující nájezd proměnil Jiří Šimánek. Mountfieldu k triumfu pomohl osmnácti zákroky 22letý slovenský brankář Patrik Rybár, který nastoupil k prvnímu extraligovému zápasu. Bílí Tygři si tak ani na sedmý pokus neodvezli z Hradce všechny body od přestěhování Mountfieldu z Českých Budějovic.

Boleslav se vyhoupla na třetí místo

Chomutov po sérii šesti výher ze začátku sezóny ztrácí dech, doma totiž podlehl Olomouci 1:4 a přispal si třetí porážku v řadě. Pirátům vůbec nevyšel úvod utkání, na začátku šesté minuty prohrávali už 0:2 a brankáře Laca střídal Strmeň. Útočník Hanáků Knotek vstřelil dvě branky, jeho spoluhráč z obrany Vyrůbalík zaznamenal tři asistence.

První podkrušnohorské sezóny patří Litvínovu, který dokázal triumfovat v Karlových Varech 3:1. Energie sice v polovině utkání zásluhou Vojtěcha Tomečka zareagovala na vedoucí gól litvínovského Sörvika, na trefy Pavelky a Černého už ale odpověď nenašla a prohrála popáté v řadě. Černý se Sörvikem se podíleli na všech brankách Vervy.

Už počtvrté v řadě naplno bodovala Mladá Boleslav, která se díky výhře 2:1 nad Pardubicemi vyhoupla v tabulce na třetí pozici. Středočechy poslal do vedení Orsava, ještě v první třetině zvýšil z trestného střílení Látal. Brankář Lukáš přišel o čisté konto necelé tři minuty před koncem, kdy ho překonal Redenbach. Pardubice v sezóně ještě nevyhrály za tři body a zůstávají poslední.

Poslední utkání devátého kola mezi Vítkovicemi a Plzní se odehraje 18. října.

9. kolo hokejové extraligy:
Chomutov - Olomouc 1:4
Branky: 27. Skinner - 3. a 46. J. Knotek, 6. J. Mikúš, 21. Laš.
Karlovy Vary - Litvínov 1:3
Branky: 29. V. Tomeček - 10. Sörvik, 35. T. Pavelka, 44. J. Černý.
Zlín - Třinec 4:3 po sam. nájezdech
Branky: 1. Bukarts, 35. a rozhodující nájezd Honejsek, 53. P. Holík - 15. Kreps, 30. Chmielewski, 39. Adamský.
Hradec Králové - Liberec 3:2 po sam. nájezdech
Branky: 12. Džerinš, 37. Bednář, rozhodující nájezd Šimánek - 14. P. Jelínek, 26. Ševc.
Brno - Sparta 6:2
Branky: 5. a 41. M. Erat, 20. O. Němec, 21. Nečas, 37. V. Němec, 55. Kvapil - 27. Pech, 34. Černoch.
Mladá Boleslav - Pardubice 2:1
Branky: 6. Orsava, 12. M. Látal (trestné střílení) - 58. Redenbach.

Reklama