Hlavní obsah

Ml. Boleslav - Pardubice 2:1Mladá Boleslav zdolala poslední Pardubice

MinutaMin. Tým Hráč Akce
6. Orsava 1 : 0
58. Redenbach 1 : 1
Záznam online reportáže

Hokejisté Pardubic prohráli v 9. kole extraligy na ledě Mladé Boleslavi 1:2 a zůstávají poslední o bod za Karlovými Vary. Dynamo si připsalo v osmém utkání sezony sedmou porážku a ve třetím duelu pod vedením nových trenérů Vladimíra Martince a Pavla Rohlíka vyšlo poprvé zcela naprázdno. Mladá Boleslav počtvrté za sebou naplno bodovala a vyšplhala na třetí příčku.

Foto: Milan Malíček, Právo

Martin Látal z Mladé Boleslavi překonává z trestného střílení brankáře Pardubic Maxwella.

Článek

Úvod utkání velké šance nepřinesl, ale v šesté minutě se domácí už radovali z vedení. Orsava vypálil za pravým kruhem a na bližší tyč překonal Maxwella. Mladá Boleslav se pak ubránila při Urbanově trestu a při Malletově trestu měl ideální šanci zvýšit Vampola, ale zakončení z mezikruží se mu nepovedlo.

Ve 12. minutě ujel Látal, Ščotka jej fauloval, takže se zakončením neuspěl, ale z trestného střílení už blafákem do bekhendu upravil na 2:0. Bruslařský klub odolal při Vampolově pobytu na trestné lavici a snížení se Pardubice nedočkaly ani v 19. minutě, když Redenbach před odkrytou brankou místo zakončení ještě vracel puk Sýkorovi.

Na přelomu prvního a druhé dějství se Pardubice ubránily při Tomáškově trestu a pak i při Schausově vyloučení. Mezitím Mladá Boleslav přišla o zraněného útočníka Pacovského. Ve 28. minutě se dostal do dobré pozice Hubáček, ale Lukáš zasáhl lapačkou.

V polovině utkání musel odstoupit na pardubické straně otřesený Havlík po zákroku Jonáka, přesilovku Pardubic při jeho vyloučení však zkrátil Malletův faul. Mladá Boleslav si udržovala náskok a Východočechy do vyložených šancí nepouštěla. Na druhé straně minul Látal.

Aktivní Látal zahrozil dvakrát i v úvodu třetí třetiny, jenže Maxwell si poradil s jeho střelou ze 42. minuty i o dvě minuty později s šancí při Leducově trestu. Na druhé straně zahrozil Hubáček. Dynamo odolalo i při Ovčačíkově vyloučení.

Dynamo nedokázalo vykřesat naději při Klepišově pobytu na trestné lavici, při němž hrálo krátce ve čtyřech proti třem a pak v pěti proti čtyřem. Největší šanci měl Rolinek. Stav se nezměnil ani při přesilovce domácích pěti proti třem, která po faulech Malleta a Ščotky trvala 76 vteřin. Maxwella nepřekonal Orsava a ustál i další nápor.

V 58. minutě se hosté dočkali snížení při power play. Redenbach zachytil Lukášův pokus o vyhození puku a kanadský útočník jej připravil o čisté konto. Těšný náskok ale domácí udrželi.

9. kolo hokejové extraligy:
BK Mladá Boleslav - HC Dynamo Pardubice 2:1 (2:0, 0:0, 0:1)
Branky a nahrávky: 6. Orsava (Žejdl, Kučný), 12. M. Látal z trestného střílení - 58. Redenbach. Rozhodčí: Pešina, Souček - Bláha, Špůr. Vyloučení: 6:10. Bez využití. Diváci: 3887.
Mladá Boleslav: Lukáš - Voráček, Stříteský, Kurka, Hanzlík, Pastor, Kučný - Hyka, Musil, Lenc - Pacovský, Klepiš, L. Pabiška - Orsava, Vampola, Žejdl - M. Látal, Urban, Jonák. Trenéři: F. Výborný a M. Jelínek.
Pardubice: Maxwell - Schaus, Ščotka, Leduc, Ovčačík, Bokroš, Havlík, od 21. navíc Nedbal - P. Sýkora, Redenbach, Mallet, D. Tomášek, Rolinek - Klimenta - Bárta, Nahodil, Hubáček - T. Kaut, od 36. navíc Rapáč. Trenéři: V. Martinec, Rohlík, Mikeska a K. Beran.

Reklama

Související témata: