Hlavní obsah

Zlín - Třinec 4:3 SNZlín ukončil neporazitelnost Třince, předčil Oceláře v nájezdech

MinutaMin. Tým Hráč Akce
1. Bukarts 1 : 0
15. Kreps 1 : 1
30. Chmielewski 1 : 2
35. Honejsek 2 : 2
39. Adamský 2 : 3
53. Holík 3 : 3
65. Honejsek (rozhodující nájezd) 4 : 3
Záznam online reportáže

Hokejisté Třince přišli jako poslední tým extraligy o neporazitelnost od začátku sezony, když v nedělním duelu 9. kola prohráli ve Zlíně 3:4 po samostatných nájezdech. Duel rozhodl útočník Antonín Honejsek, který předtím skóroval i během základní hrací doby. Oceláře na čele tabulky vystřídalo díky lepšímu skóre Brno.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Zleva Roberts Bukarts a Ondřej Veselý ze Zlína se radují z gólu proti Třinci.

Článek

Úvod duelu vyšel Zlínským parádně. Již po 40 vteřinách hry tečoval ránu Marušáka Bukarts a Berani vedli. Za dalších třináct sekund ale domácí doslavili, to když na ledě zůstal nejstarší člen týmu Marušák. Ten však nakonec za podpory spoluhráčů odjel na střídačku a v zápase pokračoval.

Ocelářům se nedařilo, při vyloučení Matějíčka si moc možností nevytvořili. Lotyšský forward ve službách Zlína mohl v polovině třetiny přidat další trefu, jehož pokus sice proletěl pod betony Hrubce, ale do sítě nezamířil. Následně se začali činit i hosté, Marosz svůj únik ještě do konce nedotáhl, Kreps však už svou ránu pod horní tyč ano. Do další šance se tlačili Třinečtí i oslabení, ale Marušák vše uhasil faulem.

V prostředním dějství nabral zápas na obrátkách. Nejprve zakončoval do poloprázdné branky Irgl, Štůrala ale včas utěsnil svou tyč. V polovině základní hrací doby domácí zaváhali při rozehrávce; Marosz pohotově našel Hrňu, jenž ještě posunul puk na zakončujícího Chmielewského, který poslal Oceláře do vedení. Místo vyrovnání při početní výhodě PSG mohl přijít další úder hostí, Rákose ale na poslední chvíli zastavil Kotvan.

Další přesilovka už ale Beranům vyšla: Marušák nalezl mezi kruhy skórujícího Honejska. Hned na to mohl stav utkání překlopit na stranu Zlína Kubiš, při úniku ale s velkou smůlou nepřekonal už ležícího a bezmocného Hrubce. Ještě před druhou přestávkou však šli do vedení znovu Slezané, když ranou o horní tyč uspěl Adamský.

Třetí část začali aktivněji domácí, ani akce kapitána Veselého či brejk Bukartse ale vyrovnání neznamenal. Z nenápadně rostoucího tlaku nakonec Berani vydolovali vyrovnání v 52. minutě. Holíkovu střelu nešťastně tečoval do své sítě Hrabal.

Další trefu Zlína mohl přidat Chytil, jehož pokusu chybělo málo. Domácí nadále svírali Oceláře, k ničemu soupeře nepouštěli a málem navíc udeřili v poslední sekundě základní hrací doby, i tak zápas ale nakonec došel až do prodloužení. V tom bylo jako obvykle při formátu tři na tři plno brejků, ale nikdo neuspěl, ani v jeho závěru hosté při přesilové hře.

Šlo se do nájezdů. Jediný z exekutorů byl úspěšný domácí Honejsek, neuspěli Holík s Bukartsem, na druhé straně Irgl, Růžička a Petružálek.

9. kolo hokejové extraligy:
PSG Zlín - HC Oceláři Třinec 4:3 po sam. nájezdech (1:1, 1:2, 1:0 - 0:0)
Branky a nahrávky: 1. Bukarts (Marušák, P. Holík), 35. Honejsek (Marušák, O. Veselý), 53. P. Holík (Bukarts, Říčka), rozhodující sam. nájezd Honejsek - 15. Kreps (Rákos), 30. Chmielewski (Marosz, Hrňa), 39. Adamský (Polanský, M. Doudera). Rozhodčí: Hradil, Úlehla - Barvíř, Blümel. Vyloučení 3:3. Využití 1:0. Diváci: 4136.
Zlín: Štůrala - Matějíček, Kotvan, Marušák, Blaťák, Bořuta, Žižka, Holomek - Bukarts, P. Holík, Říčka - Honejsek, Chytil, O. Veselý - J. Ondráček, Popelka, Kubiš - od 41. navíc D. Šťastný. Trenéři: Rostislav Vlach, Jurík a R. Hrazdira.
Třinec: Hrubec - Roth, Linhart, Hrabal, M. Doudera, Nosek, L. Galvas - J. Petružálek, Kane, M. Růžička - Irgl, Polanský, Adamský - Kreps, Rákos, Dravecký - Hrňa, Marosz, Chmielewski. Trenéři: Kýhos, Mucha a B. Kopřiva.

Reklama

Související témata: