Hlavní obsah

Těšili se na Spartu, pak přišla demontáž. Kometa je první, Kvapil lídrem bodování

Praha

Kometa vyletěla a usadila se na prvním místě extraligové tabulky. A nejde o jediné prvenství brněnského klubu. V čele kanadského bodování je po čtyřbodové neděli i Marek Kvapil. Hokej v moravské metropoli fanoušky baví. „Užili jsme si to. Na začátku jsme dali naštěstí nějaké góly, pak jsme to už udrželi a pobavili diváky, za což jsme rádi,“ řekl brněnský útočník po výhře nad Spartou 6:2.

Foto: David Taneček, ČTK

Gól a oslava. Proti Spartě se Brno radovalo šestkrát.

Článek

Vyprodáno, 7700 diváků zažilo demontáž pražského klubu. Kvapil se díky gólu a třem asistencím vyhoupl do čela bodování Tipsport extraligy. V devíti utkáních vstřelil 5 branek a má 9 asistencí. Právě přihrávky byly jeho hlavní doménou v neděli. „To vyplynulo ze situace, kluci se mi ukázali, to musím dát, naštěstí z toho dali góly," usmíval se jedenatřicetiletý forvard pro kameru klubového webu hc-kometa.cz.

V každé třetině dva góly do sparťanské branky. Především začátky třetin poslaly hosty k zemi. Přišli s taktikou, začali, inkasovali. „Ve třetí třetině po třinácti vteřinách jsme dostali zase gól. Tam se to vždycky lámalo, na začátcích třetin, my jsme pak nestačili ani korigovat a ještě nám to tam nasypali," okomentoval klíčové okamžiky souboje pro sparťanský web Lukáš Pech.

Důležité je se zlepšovat

„Těšili jsme se celý den, už na rozbruslení byla sranda, kluci byli nahecovaní. Zkoušeli jsme nějaké nové věci, nebyl to jednoduchý zápas, jsme rádi, že jsme to zvládli. Sparta je kvalitní tým, na takové se těšíme, chceme se s nimi srovnávat," říkal Kvapil, který byl vyhlášen nejlepším hráčem utkání na straně domácích.

Jeho produktivita ho vyzdvihla na první místo kanadského bodování. „Dobře se to poslouchá, ale to není to, proč jsem sem přišel. Jsem rád, že se daří týmu, to je hlavní," pronesl Kvapil větu, kterou říká většina sportovců.

„Jestli jsme první nebo druzí, neřeším. Důležité je se zlepšovat a odstraňovat chyby z předchozích zápasů," dodal člen prvního brněnského útoku. K jeho bodovému koncertu se v neděli přidal ještě Martin Erat (2+1) a obránce Ondřej Němec (1+2).

Reklama

Související témata: