Hlavní obsah

Teatrální pád, zaplatíš pokutu! Disciplinárka trestá reprezentačního útočníka Hradce

Praha

Po mladoboleslavském Petru Vampolovi trestá disciplinární komise hokejové extraligy v této sezóně druhého hráče za nafilmovaný pád. Stal se jím reprezentační útočník Hradce Králové Richard Jarůšek, který v nedělním utkání 9. kola nepřiměřeně reagoval na zákrok libereckého obránce Lukáše Dernera.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Richard Jarůšek.

Článek

Východočeši hráli ve druhé třetině v početní výhodě, během které Derner krosčekoval Jarůška, za což poslali sudí Polák s Pražákem Bílé Tygry do tří. Dvojnásobné oslabení sice Liberec přečkal, v době pokračujícího Dernerova trestu ale hradecký Bednář srovnal a Mountfield následně dovedl duel do výhry 3:2 po samostatných nájezdech.

Disciplinární komise se k Jarůškově pádu dnes vrátila a rozhodla se ho dodatečně potrestat pokutou ve výši deseti procent jeho měsíčního platu za nafilmovaný pád.

„Jarůšek využil skutečnosti, že byl atakován protihráčem Lukášem Dernerem, který ho přitom zasáhl holí do oblasti kalhot, k tomu, aby se teatrálním pádem zcela neodpovídajícím intenzitě zákroku pokusil ovlivnit úsudek rozhodčích a získat výhodu pro vlastní mužstvo," vysvětlil předseda disciplinárky Karel Holý.

Reklama

Související témata: