Hlavní obsah

Útočník Vondráček bude hostovat v Plzni

Plzeň

Hokejový útočník Tomáš Vondráček posílí extraligovou Plzeň, která ho získala na měsíční hostování z Komety Brno. Dres Indiánů bude i nadále oblékat slovenský centr Tomáš Hrnka, jenž přišel do klubu v září na měsíční zkoušku. Své angažmá si zatím prodlouží o další měsíc. Na zkoušku do Plzně přichází obránce David Němeček.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Tomáš Vondráček ještě v dresu Komety.

Článek

Pětadvacetiletý Vondráček odehrál v této sezóně za Kometu, která vede extraligu, osm zápasů, ve kterých vstřelil dvě branky. Nastupoval však až ve čtvrté formaci nebo se do hry zapojoval jako třináctý útočník.

"Brno jej uvolnilo, protože tam neměl tolik prostoru. My máme momentálně hodně zraněných hráčů a očekáváme, že nám pomůže zlepšit naše postavení. Jedná se o vysokého hráče, který je důrazný a má čich na góly," uvedl sportovní manažer Plzně Tomáš Vlasák.

Dvanáctý celek tabulky má problémy se složením týmu, mimo hru je zraněný Miroslav Preisinger, fit není ani Jaroslav Kracík. I proto si své angažmá prodlouží Hrnka. "S Tomášem jsme se dohodli na další měsíc s možností opce, aby mohl zůstat do konce sezony," řekl Vlasák na adresu čtyřiadvacetiletého centra, který v osmi duelech vstřelil gól a přidal jednu asistenci.

Smlouvu do konce sezóny se bude snažit získat i jednadvacetiletý Němeček. Odchovanec Plzně působil od roku 2012 v zámoří a ve Finsku. Na začátku sezony se snažil prosadit ve Slovanu Bratislava, do zápasů KHL ale nezasáhl.

Reklama

Související témata: