Hlavní obsah

Je to moje práce, komentoval chomutovský Růžička mladší dva góly a dvě asistence proti Zlínu

Josef PešoutSport.czPrávo

Razantním způsobem hokejisté Chomutova ukončili sérii tří porážek v řadě. V 10. kole extraligy si poradili se Zlínem, když pro vítězství 6:3 byla stěžejní střelecká aktivita Pirátů v prvních dvou třetinách. Ústřední postavou duelu se stal chomutovský útočník Vladimír Růžička mladší, který vstřelil dva góly a na stejný počet přihrál.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Hokejový útočník Chomutova Vladimír Růžička mladší (vlevo) a David Stach z Plzně na archivním snímku.

Článek

Ze zápasu máte osobní bilanci 2+2. Co tomu říkáte?

Je to moje práce. Jsem útočník a navíc jsem v tomto utkání měl i dostatek štěstí. O tom, že se nám povedlo vyhrát o tři branky, rozhodlo více momentů. Jsem rád, že jsem k výsledku taky přispěl.

Takže si výhru užíváte?

Spíš mě těší, že jsem odčinil minulý zápas s Olomoucí. Prohru 1:4 jsem vzal na sebe. Za stavu 1:3 jsem totiž nastřelil jen tyč prázdné branky a z protiútoku jsme inkasovali. To mě moc štvalo a řekli jsme si, že nad Zlínem musíme vyhrát. Makali jsme a tři body jsme moc potřebovali.

Z vašeho výkonu čišela herní pohoda a mnoho nescházelo, abyste dosáhl ještě na lepší statistiku.

Je pravda, že jsem mohl nasbírat i víc kanadských bodů, ale bylo by to asi přehnané. Ne každá šance se promění. Důležitější je, že jsme zápas zvládli jako celek a třígólový rozdíl je výborný.

Zlín sice vyrovnal na 2:2, pak jste měli režii na svých hokejkách.

Uznávám, že jim zápas trošku nevyšel. Extraliga je ale vyrovnaná a dnes to vypadalo takhle a až přijedou podruhé, může to být zase úplně jiné utkání. Rozhodně to neznamená, že by Zlín zápas odklouzal a že by nebojoval. Pomohly nám góly z přesilovek. Byli jsme koncentrovaní po celých šedesát minut.

Jak jste viděl „svůj" gól na 6:3?

Stálo při nás štěstíčko. Vypadalo to, že hosté při velkém závaru před brankou sníží na 5:4, ale stačili jsme puk vyhodit, když se pohyboval pár centimetrů před naší brankovou čarou. Najednou jsme jeli v přečíslení na druhou stranu a dali šestý gól. Pro Zlín to bylo asi kruté.

Jaká panovala před zápasem nálada v kabině?

Řekli jsme si, že se musíme hecovat a třeba se i pochválit se na střídačce, pokud se nám něco povede. Nebyla tam psychická deka kvůli předešlým porážkám. Zvedli jsme se a se třetím místem v tabulce jsme spokojení. Je to slušný rozjezd do sezóny, v němž nás zajímají hlavně body, které při vítězstvích dobře naskakují (mírný úsměv).

Reklama

Související témata: