Hlavní obsah

Je neskutečné, že se mě zastal borec s devíti sty starty v NHL, považoval si mladý forvard Komety Nečas

Čestmír FolkSport.czPrávo

Hokejisté Komety si spravili náladu po páteční prohře v prodloužení v Třinci. Úřadující mistry z Liberce zdolali na svém ledě hladce 5:1 a vrátili se do čela extraligové tabulky. Třemi góly se na demolici soupeře podílel útočník Martin Zaťovič.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Bezmoc v podání gólmana Liberce Jána Lašáka, za brankou se raduje dorostenec Komety Martin Nečas.

Článek

„Naštěstí jsme přečkali úvodní liberecký tlak, fantasticky nás podržel brankář Karel Vejmelka. Jakmile jsme vstřelili první gól, už jsme předváděli svoji hru a náskok jsme navyšovali. Je moc dobře, že nám to padá," liboval si Zaťovič.

Premiérový hattrick v brněnském dresu ho prý přijde draho. „Hladoví vlčáci se na mě už v kabině vrhli. Asi se prohnu. Snad ta částka bude v rozumných mezích," říkal s úsměvem. „Rád samozřejmě zaplatím, vždyť peníze jdou mužstvu a já mám obrovskou radost, jak se nám zatím daří," dodal vzápětí Zaťovič už vážně.

V prestižním duelu se téměř plná hala bavila zejména na konci druhé třetiny, kdy se po nešetrném ataku libereckého Jelínka na Nečase zastal brněnského mladíka veterán Martin Erat a s forvardem Tygrů si to vyřídil ručně. Následně se pak pustili do bitky i Vlach, jenž přepral domácího Malce, a útočník Komety Káňa s Lakatošem, který odjížděl na trestnou lavici se svlečeným dresem v rukou.

„Strašně mě potěšilo, že se mě zastal borec, který má za sebou devět set startů v NHL. Je to něco neskutečného," poděkoval Martinu Eratovi teprve sedmnáctiletý centr elitní formace Komety Martin Nečas. „Já jsem Jelínka neviděl a netuším, zda to byl faul. Rozhodčí ovšem nepískali. Žádnou zdravotní újmu jsem neutrpěl, jen mě chvíli trochu bolelo za krkem. Každopádně jsem vděčný zkušenějším spoluhráčům, že za mnou stáli. Pomohlo to mému sebevědomí," usmíval se Nečas.

Závěrečná třetina už proběhla v klidu, Brňané si luxusní náskok pohlídali. Až sedmnáct vteřin před koncem musel brankář Komety Vejmelka oželet čisté konto. „Náš gól přišel hodně pozdě, domácí nám udělili lekci z produktivity. Do zápasu jsme vstoupili aktivně a je velká škoda, že se nám nepovedlo otevřít skóre. Herně jsme ovšem za Kometou nezaostávali," byl přesvědčený kouč Liberce Filip Pešán.

Připustil, že ke střetnutí v Brně přistupoval mimořádně prestižně. „Na střídačce Komety totiž stál v roli asistenta můj nedávný spolupracovník Petr Haken. Chtěl jsem ho porazit, bohužel se to nepodařilo. Naštěstí jsme se o nic nevsadili," oddechl si v žertu Pešán.

Reklama

Související témata: