Hlavní obsah

Martin není nervózní a obstál na jedničku, říká litvínovský Robin Hanzl o extraligovém rozjezdu svého bratra

Litvínov

Už nejen litvínovští hokejoví fanoušci si zvykají na fakt, že v základní sestavě Vervy nastupují v extralize vedle sebe v jedné útočné formaci bratři Robin a Martin Hanzlové. Zatímco o čtyři roky starší a tudíž i hokejově zkušenější Robin Hanzl patří ve svých sedmadvaceti letech k extraligovým stálicím a má ve sbírce i mistrovský titul s Litvínovem z roku 2015, mladší Martin sbírá první zkušenosti v nejvyšší soutěži.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Litvínovský Robin Hanzl

Článek

Oba mají hodně společného. S hokejem začínali v Ústí nad Labem, kde za místní prvoligový Slovan hrál dlouhá léta i jejich otec Antonín Hanzl. Syny rovněž přivedl ke sportu. „Zásluha na tom, že jsme se dali na hokej, patří tátovi s mámou," říká Robin Hanzl.

Po zápase Litvínova se Spartou (5:1) byli Hanzlové v centru pozornosti. „Jsem rád, že jsem bráchovi nahrál na jeho premiérový gól v extralize. Snad protrhl čekání a bude v produktivitě pokračovat. Myslím, že na začátku svojí extraligové kariéry není přehnaně nervózní. Každý si tím musí projít sám a Martin obstál na jedničku," líčil starší ze sourozenců.

To, že je dal trenér Rulík dohromady do jedné formace, není pro Robina Hanzla překvapením. „Hráli jsme spolu už v létě v přípravě na ledě. Ale soutěžní zápas přišel až v extralize. Oba jme rádi na puku, víc nahráváme, než střílíme. A je dobře, že aspoň jeden z nás dal gól proti Spartě," usmál se Robin Hanzl, jenž se už blíží k metě tří stovek extraligových startů a sedmdesáti gólů.

Probíhající sezóna se z pohledu Litvínova odvíjí velmi dobře. „Nechtěl bych to srovnávat s loňskem, kdy se nám nedařilo. Ani současné páté místo ale nepřeceňujeme. Vážíme si toho, že sbíráme body. A že nastalo zlepšení, pak je to asi v těch věcech, o kterých se v hokeji hodně mluví. Tedy, že chodíme víc do brány a častěji střílíme. Prostě nám to tam lepí," komentoval dosavadní bilanci sedmi vítězství v jedenácti kolech.

Martin Hanzl přišel do Litvínova před několika lety stejně jako bratr ze Slovanu Ústí nad Labem, ale přímo do áčka se hned neprobojoval. Hostoval zpátky v Ústí nebo nastupoval za prvoligový Most. I v této sezóně za něj odehrál několik zápasů. A následně zvládl i extraligový debut v Litvínově.

Jaká je spolupráce s Robinem? „Že by mi dával nějaké konkrétní rady před zápasem, to ne. Ale když jdeme na přesilovku, tak se domlouváme, co můžeme na ledě udělat. To je jasné. V jedné formaci vlastně supluji Rosťu Martynka, který onemocněl. Snažím se makat v každém zápase. A těžko říci, jestli ve stejné lajně s bráchou zůstanu, až se vrátí Rosťa," uvažoval Martin Hanzl.

Cení si toho, že je součástí mužstva, které vyhrálo čtyřikrát v řadě s plným bodovým ziskem. „Snad jsem k tomu trošku přispěl. Ale vystupujeme jako tým a přejeme si, aby série pokračovala co nejdéle," pohlédl Martin Hanzl už k pátečnímu duelu s mistrovským Libercem.

Reklama

Související témata: