Hlavní obsah

Výprodej ve Slavii začíná. Sešívané opouštějí první hráči, míří do extraligy

Aktualizováno

Utahování opasků a slibovaná redukční dieta ve formě propouštění hráčů v hokejové Slavii začíná. Aktuálně čtvrtý tým druhé nejvyšší soutěže jako první v rozehrané sezóně opouštějí útočníci Milan Mikulík s Henrim Tuominenem, kteří míří do Karlových Varů. Poslední tým extraligové tabulky získal i obránce Martina Rýgla, jenž v polovině září skončil v Pardubicích.

Foto: www.hc-slavia.cz

Milan Mikulík opouští pražskou Slavii.

Článek

„Využili jsme možnosti, která se naskytla na základě rozhodnutí Slavie Praha uvolnit v rámci úspor některé své hráče. Oba dva útočníky dobře znám. Ve Slavii předváděli velmi dobré výkony a patřili k tahounům týmu. Rozhodli jsme se využít jejich zkušeností a posílit naše hodně mladé mužstvo," uvedl sportovní manažer Karlových Varů Jaromír Kverka pro oficiální stránky klubu.

Pětatřicetiletý Mikulík zastával ve Slavii funkci kapitána a s jedním gólem a sedmi asistencemi byl čtvrtým nejproduktivnějším hráčem sešívaných v sezóně. Extraliga pro něj není žádnou neznámou, vždyť už v ní oblékal dresy Znojma, Vítkovic, Českých Budějovic, Sparty, Kladna a Mladé Boleslavi. Dohromady v nejvyšší soutěži odehrál 301 zápasů a připsal si 103 bodů. To Tuominena premiéra v extralize teprve čeká.

Rýgl se vrací do známého prostředí, neboť v Karlových Varech hostoval v sezóně 2013/14. Energie jeho příchodem reaguje na potíže v obranných řadách, neboť Marek Baránek je dlouhodobě zraněný a Petr Šidlík se rozhodl vrátit do prvoligové Jihlavy.

„S Martinem Rýglem jsme byli v době, kdy u nás působil, spokojeni. Jedná se o důrazného defenzivního obránce s dostatečnými zkušenostmi, který by nám měl pomoci," říká Kverka na adresu třicetiletého beka, jenž v extralize odehrál přes za Liberec, Znojmo, Mladou Boleslav, Chomutov, Karlovy Vary a Pardubice dohromady přes 400 zápasů.

Reklama

Související témata: