Hlavní obsah

Pardubice - Plzeň 4:2Pardubice ve třetí třetině otočily zápas s Plzní

MinutaMin. Tým Hráč Akce
18. Kubalík 0 : 1
31. Rohlík 1 : 1
31. Kubalík 1 : 2
49. Tomášek 2 : 2
58. Nahodil 3 : 2
59. Tomášek 4 : 2
Záznam online reportáže

Hokejisté Pardubic porazili ve 12. kole extraligy Plzeň 4:2 a díky tříbodovému zisku se v tabulce posunuli právě před Škodu, kterou poslali na předposlední příčku. Západočeši přitom v Pardubicích dlouho vedli, ale třetí třetina byla jasně v režii Dynama, jež třemi brankami v posledních 12 minutách otočilo vývoj utkání. Po dvou gólech vstřelili domácí David Tomášek a plzeňský Dominik Kubalík.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Brankář Pardubic Brandon Maxwell.

Článek

Přímý souboj o dvanáctou pozici odstartovali lépe hosté a už ve čtvrté minutě cinkla po střele Skleničky tyč. V další šanci se pak zjevil Yellow Horn, ale Štěpánek ho vychytal. Vůbec nejblíže byla Plzeň ke gólu při přesilovce, jenže Kubalík před prázdnou brankou netrefil kotouč.

Dynamo postupně přebíralo střeleckou aktivitu, ale do větších šancí se nedostávalo; Machovského trochu vystrašila jen střela Hubáčka. Skóre se poprvé měnilo až v 18. minutě, když Kubalík ranou ze strany přes beka nachytal Štěpánka. Domácí mohli srovnat ve 24. minutě, jenže unikající Mallet si poradil jen s obráncem, s Machovským už ne. Zápas ale postupně nabíral na tempu a na pardubické poměry prořídlé tribuny se probouzely.

Od druhé třetiny už v pardubické sestavě chyběl střelec Sýkora, kterého nahradil junior Rohlík. A právě on stál v 31. minutě u vyrovnávací branky Dynama, když po závaru před Machovským doklepl kotouč do branky. Domácí se však radovali jen 10 vteřin. Plzeň se okamžitě po buly přesunula do útoku a Kracíkovu střelu tečoval mimo dosah Štěpánka opět Kubalík. Do pardubické branky poté nastoupil Maxwell.

Východočechům změna pomohla a také díky přesilovkám se drželi v blízkosti plzeňské branky. Mallet však v další šanci opět neuspěl a Čáslavovy pokusy od modré čáry Machovský pochytal. V závěru druhé části si také Plzeň zahrála v přesile, ale i přes soustavný tlak se k větší šanci neprotlačila a střely z dálky Maxwell v klidu kontroloval.

Třetí část se od počátku nesla v duchu pardubického dobývání branky Plzně. Domácí byli dlouho neškodní, ale při přesilovce ve 49. minutě se po závaru trefil do polodkryté branky Tomášek. Škoda se do hry vrátila také díky přesilovce a nebezpečnou střelu Kratěny musel likvidovat Maxwell.

Smutným hrdinou závěru zápasu se stal plzeňský Koreis. Ten nejprve neproměnil dobrou možnost a poté faulem nabídl Pardubicím přesilovku. Tu Dynamo díky Nahodilovi proměnilo a v čase 57:39 se poprvé v zápase dostalo do vedení. Plzeň následně odvolala brankáře a vrhla všechny síly do útoku. K vyrovnání se ale hosté nedostali, naopak výhru Pardubic pečetil Tomášek.

12. kolo hokejové extraligy:
HC Dynamo Pardubice - HC Škoda Plzeň 4:2 (0:1, 1:1, 3:0)
Branky a nahrávky: 31. M. Rohlík (Poulíček), 49. D. Tomášek (F. Novák, H. Zohorna), 58. Nahodil (Hubáček), 59. D. Tomášek (Ovčačík) - 18. D. Kubalík, 31. D. Kubalík (Kracík, Slovák). Rozhodčí: Pražák, Hodek - Bláha, Špůr. Vyloučení: 5:5. Využití: 2:0. Diváci: 6018.
Pardubice: Štěpánek (31. Maxwell) - Ščotka, Čáslava, Bokroš, F. Novák, Ovčačík, Leduc - P. Sýkora (21. M. Rohlík), Nahodil, Hubáček - Mallet, D. Tomášek, Rolinek - Bárta, T. Kaut, H. Zohorna - Panna, Poulíček, Klimenta. Trenéři: V. Martinec, P. Rohlík, Mikeska a K. Beran.
Plzeň: Machovský - Čerešňák, Pulpán, Slovák, D. Sklenička, Němeček, Moravčík - Indrák, Kracík, D. Kubalík - Vondráček, Kratěna, Johnson - Yellow Horn, Hrnka, T. Svoboda - Schleiss, Koreis, Lev. Trenéři: Michal Straka, Čihák a Pejchar.

Reklama

Související témata: