Hlavní obsah

Plzeň - Sparta 0:5Předposlední Plzeň utrpěla doma debakl se Spartou

MinutaMin. Tým Hráč Akce
2. Čajkovský 0 : 1
13. Uher 0 : 2
13. Ihnacak 0 : 3
21. Čajkovský 0 : 4
34. Vrána 0 : 5
Záznam online reportáže

Plzeň

Hokejisté předposlední Plzně utrpěli ve 13. kole extraligy doma debakl se Spartou 0:5 a prohráli šest z posledních osmi zápasů. Rozhodující náskok si Pražané vypracovali třemi góly v úvodní třetině. Dvěma brankami se v zápase blýskl obránce Michal Čajkovský a první čisté konto v sezoně si připsal Tomáš Pöpperle.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Hokejisté Sparty se radují z gólu. Ilustrační foto.

Článek

Domácí ve snaze ukončit sérii neúspěchů začali aktivně, nekrytý Kratěna ale v dobré pozici mířil vedle. Naopak na druhé straně ve druhé minutě díky cloně spoluhráčů před brankou otevřel nahozeném od modré čáry skóre Čajkovský.

Následně při přečíslení dvou na jednoho nedokázal vyrovnat Indrák a ve viditelné pohodě hrající Sparta trestala zaváhání plzeňské defenzivy. Ve 13. minutě se nejprve prosadil Uher ranou bez přípravy z mezikruží a o 48 vteřin později pohodlnou dorážkou do prázdné branky zvýšil na 3:0 Ihnacak.

Machovský zastavil nápor

To už nevydržel v dresu Škody debutující Hylák a pustil mezi tři tyče Machovského, který zastavil nápor hostů. V závěru první třetiny se ale zaskvěl i jeho protějšek Pöpperle, jenž kryl nebezpečný pokus Kubalíka a nedovolil Indiánům snížit ani během jejich více než minutu trvající dvojnásobné přesilovce.

To hosté svojí početní výhodu záhy po začátku prostřední části zužitkovali, když se podruhé v utkání prosadil nahozením Čajkovský. Domácí se snažili odpovědět, ale Kubalík se neprosadil ani z bezprostřední blízkosti a otěže opět převzali přesně kombinující hosté.

Ve 27. minutě neprostřelil Machovského zblízka Černoch a vzápětí se popral s Johnsonem. Po polovině utkání přidal po spolupráci s Ružičkou pátý gól Sparty pod horné tyč mířící Vrána a ještě do konce druhé dvacetiminutovky za trvalé převahy hostů trefil pravou tyčku Ihnacak.

Také závěrečná dvacetiminutovka patřila rozjeté Spartě. Ružičkovu šanci ovšem zastavil Machovský a Černoch zakončil ve vlastním oslabení svůj bekhendový blafák mimo. V 52. minutě ještě neuspěl na brankovišti zapomenutý Pech a hosté v poklidu přečkali plzeňskou přesilovku.

13. kolo hokejové extraligy:
HC Škoda Plzeň - HC Sparta Praha 0:5 (0:3, 0:2, 0:0)
Branky a nahrávky: 2. Čajkovský (M. Procházka, Pech), 13. Uher (Cingel), 13. Ihnacak (P. Vrána, Ružička), 21. Čajkovský (P. Vrána, Pech), 34. P. Vrána (Ružička). Rozhodčí: Šír, Souček - Brejcha, Frodl. Vyloučení: 7:7, navíc Johnson - Černoch oba 10 min. Využití: 0:1. Diváci: 4530.
Plzeň: Hylák (13. Machovský) - D. Sklenička, Pulpán, Čerešňák, Němeček, Slovák, M. Špaček - Indrák, Kracík, D. Kubalík - Yellow Horn, Kratěna, Johnson - Vondráček, Kodýtek, T. Svoboda - Schleiss, Koreis, Lev. Trenéři: Michal Straka, Čihák a Pejchar.
Sparta Praha: Pöpperle - Čajkovský, Nedomlel, Kalina, J. Mikuš, Gernát, Piskáček, Barinka - Ihnacak, P. Vrána, Ružička - Forman, J. Hlinka, Černoch - M. Procházka, Pech, Kumstát - Uher, Cingel, Kudrna. Trenéři: Kalous, Moták a Veber.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články