Hlavní obsah

Vítkovice - Třinec 0:5Třinec i díky Růžičkově hattricku smetl Vítkovice

MinutaMin. Tým Hráč Akce
11. Irgl 0 : 1
24. Růžička 0 : 2
40. Růžička 0 : 3
49. Marosz (trestné střílení) 0 : 4
60. Růžička 0 : 5
Záznam online reportáže

Hokejisté Třince uzavřeli první čtvrtinu základní části extraligy vítězstvím 5:0 ve Vítkovicích. Hattrickem se o nejvyšší výhru Ocelářů v moravskoslezském derby od ledna 2011 postaral Martin Růžička. Gólman Šimon Hrubec zaznamenal své třetí čisté konto v sezóně. Třinec vyškolil soupeře ve využívání šancí, v první čtvrtině soutěže nepoznal hořkost prohry v normálním čase a je stále druhý o skóre za Kometou Brno.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Třinečtí hráči se radují z gólu (zleva) David Nosek, Martin Růžička a Jakub Petružálek.

Článek

Ačkoliv Vítkovice musely nastoupit bez pěti marodů Kucsery, Němce, Baranky, Slobody a Kurovského, v první třetině byly proti rozjetému rivalovi aktivnějším týmem. I hosté se museli obejít bez klíčového beka Rotha, ale zkušeně odrazily nesmělý soupeřův nápor v úvodní desetiminutovce, ubránili oslabení a pak po raketovém výpadu Irgla, který obratně zasunul puk zpoza brány, i udeřili.

Domácí ještě přidali a za stavu 0:1 měli dvě vyložené šance. Jenže Hrubec se Balánem ani Szturcem nenechal překvapit. V závěru první části se sólovou akcí blýskl hostující Marosz, ale i Bartošák byl v pozoru.

Vítkovice si i ve druhé části udržovaly střeleckou převahu a v poli nebyly horší, ale góly dával soupeř. Růžička se ve 24. minutě pohotově zmocnil vyražené Noskovy rány a zasunul puk s přehledem za Bartošáka. S přehledem hrající třinecký forvard vytrestal Vítkovice v druhé části ještě jednou. Těsně před koncem třetiny využil domácí chybné rozehrávky ve středním pásmu a tváří v tvář Bartošáka znehybnil jemným bekhendovým dloubnutím pod břevno.

Výraznější vedení už přineslo na třinecké hokejky větší klid, zatímco soupeř byl v koncovce stále zbrklý a neefektivní. Szturc se ve 45. minutě řítil zcela sám na Hrubce, který mu ale vykryl úhel. Marosz naopak faul ve vyložené šanci z trestného střílení sám chladnokrevně potrestal. Třinec své příležitostí využíval a triumf v derby si osladil ještě jedním gólem, o který se v poslední minutě v přesilovce postaral přesnou ranou z úhlu Růžička.

13. kolo hokejové extraligy:
HC Vítkovice Ridera - HC Oceláři Třinec 0:5 (0:1, 0:2, 0:2)
Branky a nahrávky: 11. Irgl (Linhart, Polanský), 24. Martin Růžička (Nosek), 40. Martin Růžička, 49. Marosz z trestného střílení, 60. Martin Růžička (J. Petružálek). Rozhodčí: Čech, Polák - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 5:5. Využití: 0:1. Diváci: 9027.
Vítkovice: Bartošák - Urbanec, Výtisk, D. Krenželok, Klok, Sedlák, Kovář, Puzič - Olesz, Y. Stastny, Szturc - P. Zdráhal, O. Roman, D. Květoň - Vandas, Balán, Kolouch - Tomi, Hudeček, Illéš. Trenéři: Petr a Trnka.
Třinec: Hrubec - Nosek, Linhart, Hrabal, M. Doudera, Jank, L. Galvas - Martin Růžička, Marosz, J. Petružálek - Dravecký, Kreps, Rákos - Irgl, Polanský, Adamský - Hrňa, Špirko, Jašek. Trenéři: Kýhos, Mucha, B. Kopřiva.

Reklama

  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice