Hlavní obsah

Skalpovat mistra? Strašně moc jsem si to přál, ale byli jsme krůček za ním, uznal Vampola

Mladá Boleslav

Na Liberec má krásné vzpomínky, a zejména pak na minulou sezónu, v níž patřil k lídrům a tahounům Bílých Tygrů, kteří v extralize kosili jednoho soupeře za druhým. Před půl rokem zažíval slastné pocity, když s podještědským celkem oslavoval historický titul. I proto se zkušený hokejový útočník Petr Vampola na bitvu velmi těšil. V barvách Bruslařského klubu toužil již svého bývalého zaměstnavatele porazit, jenže v repríze letošního semifinále play off vládli v mladoboleslavské aréně Severočeši.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Petr Vampola (vlevo) z Boleslavi v souboji s libereckým útočníkem Petrem Jelínkem v zápase 13. kola Tipsport extraligy.

Článek

V Liberci jste strávil uplynulé tři sezóny, letos na jaře jste v jeho dresu slavil mistrovský titul. Měl pro vás duel s Bílými Tygry zvláštní náboj? 

Pro mě to byl motivující zápas. Strašně moc jsem chtěl Liberec porazit, ale nepovedlo se nám to. Liberec vyhrál zaslouženě. Byl lepší, můžu mu jenom pogratulovat.

K nátlakové hře jste se příliš nedostávali, ani jednou jste se gólově neprosadili. V čem vidíte problém?  

Myslím si, že proti předchozímu zápasu s Třincem nám chybělo hodně věcí. Neřekl bych, že jsme proti Liberci hráli úplně špatně, ale na druhou stranu jsme nepodali takový výkon, který chceme předvádět. Myslím si, že dneska jsme byli krůček za Libercem, který vyhrál zaslouženě.

Jak moc vás mrzí neproměněné šance? Třeba v první třetině jste si jich vytvořili hned několik...  

Možná kdybychom dali gól na začátku, tak by zápas třeba vypadal jinak. Dvakrát nebo třikrát jsme tam měli prázdnou branku... Teď se musíme připravit na páteční souboj s Hradcem a vstoupit do druhé čtvrtiny s pokorou.

S řadou libereckých hráčů jste se před bránou několikrát zapletl do různých strkanic. Myslíte si, že se vás protivník snažil vyprovokovat?

Možná to měli za úkol. Jestli měli příkazy, to má asi víc těch týmů, já se jen snažím vyhrávat zápasy. Já každý zápas prožívám. Hraju hokej, nehraju šachy. Před bránu chodím vždy, proti každému soupeři. Každej zápas se snažím hrát naplno. Ten dnešní jsem prožíval jako každej jinej. Až to nebudu prožívat, tak odevzdám bágl a budu dělat něco jinýho.

Nedávno došlo ve vašem týmu ke změně kapitána. "Céčko" na dresu má od zápasu s Chomutovem Jan Hanzlík. Jak se vše seběhlo?

Tohle by mělo zůstat v kabině. Jde o interní záležitost. Já ale chci říct, že my jsme s touhle první čtvrtinou, v níž jsme získali 22 bodů, strašně spokojení. Byli bychom vděční, kdybychom to v té druhé zopakovali. Za celý tým můžu říct, že jsme spokojení.

Reklama

  Třinec - Pardubice zítra 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice