Hlavní obsah

Totální chaos. Bylo to horší, než jsem čekal, přiznal plzeňský kouč Martin Straka

Ostrava

Hokejisté Plzně vyměnili po nedělní porážce 0:5 se Spartou trenéra. Místo odvolaného Michala Straky se na střídačku postavil jeho bratr Martin Straka společně s Tomášem Vlasákem, Jiřím Hanzlíkem a Ladislavem Čihákem, přítomnost majitele klubu ale Indiánům nepomohla. Plzeň v úterý nezabrala ani ve Vítkovicích, kde v dohrávce 9. kola prohrála 1:4. „Bylo to horší, než jsem čekal,“ přiznal Martin Straka.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Trenéři Plzně Martin Straka (vpravo) a Tomáš Vlasák.

Článek
Fotogalerie

Objevil jste na plzeňském výkonu nějaké zlepšení proti utkání se Spartou?

Ne, bylo to úplně stejné. Myslel jsem si, že tam bude nějaká kombinace, že se budeme mít na čem chytit, ale to tam bylo jen úvodních deset minut a pak se to úplně rozpadlo. Z naší strany tam nebyla žádná kombinace, žádná střelba, nic. Byl to totální chaos.

Ve třetí třetině jste už rezignovali? Na vítkovického brankáře šla jediná střela...

Neměli jsme už ani sílu, byla zbytečná vyloučení, dostali jsme zkraje třetiny gól a to kluky položilo. Pak už to byl totální chaos, nějaký kočkopes na ledě. Nedá se nic dělat. Tak to je, v takové situaci jsme a musíme s kluky dělat každý den, aby se to otočilo.

Sliboval jste intenzivní hokej. Ten ale nepřišel.

To nám šlo těch deset minut. Pak uděláme chybu a všechno se to sesypalo. Ale nasazení tam bylo, kluci se snažili, ale když nejsou v pozicích, v jakých mají být, tak to podle toho na ledě vypadá.

Co tedy ten tým potřebuje, aby se zvedl?

Kdybychom to věděli, tak to uděláme, ani Michal to nedokázal rozklíčovat. Máme z toho těžké hlavy a před sebou dlouhou cestu domů. Snad něco vymyslíme.

Máte už v hlavách, jak to zlepšit?

Teď momentálně těsně po zápase ne. Víme jen, že to byl totální chaos. Podíváme se na ten zápas, zase trošku pozměníme sestavu. Budeme s kluky dělat každý den, ukážeme jim, co po nich chceme a o ni to musí pochopit. Snad se to zlepší, zatím tam nic pozitivního ale není.

Je to v hlavách?

Na ledě pohyb kluci mají, ale nedokončíme žádný souboj. Jak v útočeném pásmu, tak v defenzivní zóně. Ze všeho nám vyjedou, nikdo na tom ledě nedokáže svého soupeře zastavit. Je to pak strašně složité a můžete mít systém, jaký chcete.

Ve Vítkovicích jste se dvakrát sami připravili o přesilovku, jednou špatným střídáním, pak dvěma fauly za pár vteřin...

To už je asi v hlavě. Kluci asi hodně chtějí a někdo tam dřív skočí, nebo zůstane déle na ledě. Důležité ale je zlepšit ty souboje. Jsme v nich slaboučcí a z toho všechno vychází. Oni nás zamknou v pásmu, jezdí nám tam a my na ně koukáme. Nejsme schopni to ukončit. V útočném pásmu je to stejné. Jedna lajna je tam zamkne, ale už na ně nikdo nenaváže, abychom je začali točit a utahali je.

Týmu stále věříte, nebo přemýšlíte už o nějakých výměnách? Dnes nebyli v sestavě Yellow Horn a Koreis.

Takhle jsme poskládali sestavu, kluci jsou v Plzni, možná se to v dalším zápase změní, možná ne. Teď na to asi nechci hned po utkání odpovídat. Tohle se bude nějakým způsobem vyvíjet, dneska to začalo. Uvidíme, jaké jsou možnosti. Je to smutné zatím.

Musíte shánět i trenéra, jak se vám to daří?

Musíme se z toho teď dostat sami, nikdo nám z toho teď asi nepomůže. Jsme tam my a kluci v kabině.

Kdo povede tým v pátek?

Na to se mě neptejte. Ve Vítkovicích to vedl Láďa Čihák a myslím si, že to vedl skvěle. Ale není tam to, co bychom chtěli zatím.

Jak jste prožíval zápas? Říkal jste, že nemůžete slíbit, jak budete na střídačce reagovat, ale působil jste klidně. Hráčům jste radil, hecoval je.

Bylo mi jich v závěru už líto. Fakt to byl chaos. Teď se tomu směju, ale ono to k smíchu vůbec není. Je to těžká situace, ale fakt tam toho moc nebylo.

Bylo to horší, než jste čekal?

Ano, myslel jsem si, že tam bude nějaká kombinace, že se budeme mít na čem chytit, ale to tam bylo jen úvodních deset minut a pak se to úplně rozpadlo. Snaha tam byla, ale když jdeme napadat, tak jeden hráč jde na beka a ten druhý místo aby šel na druhého obránce, tak jde úplně někam jinam. Osobní souboje, to je základ hokeje a my to nemáme.

Porazí hokejisté Plzně v pátečním extraligovém duelu doma Liberec?
Ano
33,1 %
Ne
66,9 %
Celkem hlasovalo 5307 čtenářů.

Reklama

Související témata: