Hlavní obsah

Hrajeme svědomitě a jednoduše, glosoval střelec Lukeš sedmou výhru Litvínova v řadě

Litvínov

Hokejisté Litvínova prohrávali v úterý s Hradcem Králové o dva góly a zdálo se, že jejich vítězná série v Tipsport extralize vezme za své. Jenže třemi brankami po sobě nepříznivý vývoj otočili, když po pouhých třiadvaceti vteřinách prodloužení rozhodl František Lukeš o dvoubodovém zisku za vítězství 3:2. Severočeský tým si tak v předehrávce 32. kola připsal sedmou výhru v řadě.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Litvínovští hokejisté se radují z vítězství nad Hradcem Králové.

Článek

„Začali jsme vlažně. Hradec hrál výborně, skoro jsme se vůbec nedostali do jeho obranného pásma. Až pak jsme se zlepšili a vypracovali si šance," líčil František Lukeš. Vyslovil názor, že zápas se hodně podobal nedávnému souboji obou celků na litvínovském ledě se stejným výsledkem.

„Tehdy jsme taky dvě minuty před koncem základní hrací doby vyrovnali na 2:2 a byli jsme úspěšní při nájezdech. Teď jsme to stihli už v nastavení," usmál se zkušený útočník.

Co stálo za úterním obratem? „Lépe jsme bruslili, dohrávali jejich beky, kteří udělali chyby. Škoda, že jsme neproměnili víc příležitostí, abychom vydřeli tři body. Do třetí třetiny jsme šli s tím, že vyrovnáme a zkusíme dát i třetí gól. Vyšlo to sice až v prodloužení, ale bereme každé vítězství," tvrdil Lukeš.

Lukeš pochválil brankáře

Proměna herního stylu v podání Litvínova proti loňsku je zřetelná. „Hrajeme svědomitě zezadu, jednoduše. Útočníci se doplňují s obránci, nemáme díry ve středním pásmu. A gólmani Jarda Janus a Jarda Hübl chytají výborně," charakterizoval Lukeš týmové přednosti.

Asistent litvínovského trenéra Darek Stránský uznal, že utkání stálo hráče hodně fyzických i psychických sil. „První třetina se nám moc nelíbila ani nepovedla. Chybělo víc agresivity, důrazu a snahy dostat se k zakončení. Naštěstí jsme se zvedli. Jsme proto moc rádi, že v prodloužení se znovu osvědčila spolupráce Viktora Hübla s Františkem Lukešem."

Stránský naznačil, jak to vypadá s marody. „Nejezchleb je po operaci vazů a podle střízlivého odhadu bude scházet dva a půl měsíce. U Martynka je poměrně komplikovaná situace se zánětem mozkových blan. Propustili ho z nemocnice a má nařízený měsíční klid. V lepším případě by po uplynutí této doby mohl začít zlehka trénovat," uvedl.

Hradec bez šesti marodů

Hradec odehrál zápas bez šesti zraněných hráčů, z toho chybělo pět útočníků z první jedenáctky klubového kanadského bodování: Džerinš, Dej, Kukumberg, Červený, Pavlík, navíc i obránce Vydarený.

„Absence opor je znát, ale kluci, kteří nastupují místo nich, odvedli velmi dobrý výkon," řekl jeden z asistentů trenéra Tomáš Martinec. „Jeli jsme do Litvínova s respektem k jeho sérii. Do osmapadesáté minuty jsme bojovali v obraně, zvládali jsme vývoj i takticky a nepouštěli domácí do tlaku. Ale stejně jako minule jsme tady nedotáhli zápas do vítězného konce," shrnul dění na ledové ploše.

Reklama

Související témata: