Hlavní obsah

Plzeň získala na měsíční hostování obránce Frühaufa

Plzeň

Slovenský hokejista Peter Frühauf se stal novou tváří v kádru Plzně. Indiáni získali čtyřiatřicetiletého obránce na měsíční hostování z Hradce Králové. Za Mountfield ale Frühauf v této sezóně nenastupoval a působil na jeho farmě v prvoligových Litoměřicích.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Spokojená fanynka Plzně.

Článek

V druhé nejvyšší soutěži si Frühauf v této sezóně připsal ve 12 zápasech pět bodů za čtyři branky a jednu asistenci. "Jedná se o důrazného obránce, který ale umí podpořit i ofenzivu. Hraje v Česku už poměrně dlouho, takže zná místní hokej a měl by nám pomoc zvýšit konkurenci v obraně," řekl sportovní manažer a jeden z dvojice hlavních trenérů Plzně Tomáš Vlasák.

Během hostování Frühauf nebude moci hrát vzájemný duel s Hradcem Králové, s nímž bude Plzeň jednat i o prodloužení angažmá.

Frühauf ve východočeském klubu působil od sezóny 2012/13, předtím hrál extraligu i krátce v ročníku 2006/07 za Třinec. V nejvyšší soutěži má na kontě 173 zápasů a 64 bodů za 18 branek a 46 asistencí. V sezoně 2014/15 sehrál jen 26 utkání, protože podstoupil úspěšnou léčbu rakoviny varlete.

Reklama

Související témata: