Hlavní obsah

Ml. Boleslav - Brno 2:4Hokejisté Komety vyhráli v Mladé Boleslavi a vedou extraligu

MinutaMin. Tým Hráč Akce
37. Haščák 0 : 1
38. Gulaši 0 : 2
40. Hyka 1 : 2
45. Voráček 2 : 2
47. Vincour 2 : 3
60. Kvapil 2 : 4
Záznam online reportáže

Hokejisté Brna vyhráli v 16. kole Tipsport extraligy na ledě Mladé Boleslavi 4:2 a dostali se do čela tabulky o dva body před Třinec. Kometa sice ztratila dvoubrankový náskok, ale ve 47. minutě rozhodl v přesilové hře Tomáš Vincour. Při power play ještě pojistil výsledek Marek Kvapil. Brňané po nedělní prohře v Hradci Králové 1:5 bodovali v patnáctém ze šestnácti duelů této sezóny.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Marcel Hačšák (vlevo) a Vojtěch Němec z Brna se radují z gólu na ledě Mladé Boleslavi.

Článek

Trenéři Mladé Boleslavi František Výborný a Marian Jelínek po třech prohrách z posledních čtyř zápasů zamíchali složením útoků a do první formace se k Látalovi a Vampolovi zařadil Klepiš. Látal s Vampolou zahrozili ve třetí minutě, následně se Kometa ubránila při Čermákově vyloučení. Další šanci domácích měl už při plném počtu hráčů na ledě Lenc a pak se dostal za obranu hostů Jonák, Vejmelku však nepřekonal.

Kometa mohla udeřit při Lencově vyloučení, ale Lukáš zasáhl proti obránci Štenclovi. Ve 12. minutě šel pykat Vincour, jenže Brňané mohli udeřit v oslabení: Dočekal z úniku neskóroval, za faul Látala bylo nařízeno trestné střílení a Dočekal ani podruhé s bekhendovým blafákem neuspěl. Za Mladou Boleslav zahrozil ještě v první třetině Lenc, na druhé straně pak bek Ondřej Němec.

Hyka trestné střílení neproměnil

Ve 23. minutě z dorážky ze vzduchu těsně minul Žejdl. Potom v přečíslení s Orsavou nezamířil přesně Jonák a před polovinou utkání Lencovu akci zakončoval Hyka, ale překazil mu to faulem Čermák. Střelecké pokusy Komety spolehlivě kryl Lukáš a bezbrankové skóre se neměnilo. A to ani ve 36. minutě, kdy po Štenclově faul neproměnil trestné střílení Hyka - Vejmelka jeho střelu na lapačku vyrazil.

Radovali se až v 37. minutě hosté. Trškova přihrávka se odrazila od Haščákovy brusle do odkryté branky. Za 65 vteřin už vedla Kometa 2:0, když Erat vyhrál vhazování a Gulaši se trefil od modré čáry přesně k levé tyči. Šest vteřin před koncem druhé třetiny se ale prosadili i domácí a při Trškově vyloučení překonal Vejmelku z mezikruží Hyka.

Domácí se ve 45. minutě dočkali i vyrovnání. Obránce Voráček se přes stínícího Jonáka trefil přesně nad Vejmelkovu lapačku. Za 83 vteřin ale Kometa opět vedla. Při vyloučení Trončinského překonal Lukáše z levého kruhu Vincour. Náskok mohli pojistit Vincour s Káňou, domácím nepřinesl vyrovnání Žejdlův pokus z otočky. Výsledek pojistil 50 vteřin před koncem při power play do prázdné branky Kvapil, který vypíchnul puk Vampolovi.

16. kolo hokejové Tipsport extraligy:
BK Mladá Boleslav - HC Kometa Brno 2:4 (0:0, 1:2, 1:2)
Branky a nahrávky: 40. Hyka (Musil) 45. Voráček (Orsava, Urban) - 37. Haščák (Trška, V. Němec), 38. Gulaši (M. Erat), 47. Vincour (L. Čermák, Kováčik), 60. M. Kvapil. Rozhodčí: Hejduk, Pražák - Komárek, Ondráček. Vyloučení: 2:4, navíc M. Erat (Brno) 10 min. Využití: 1:1. Diváci: 3952.
Mladá Boleslav: Lukáš - Trončinský, Kučný, Stříteský, Voráček, Kurka, Jan Hanzlík, Pastor - M. Látal, Vampola, Klepiš - Hyka, Urban, Lenc - Orsava, Žejdl, Jonák - Jiránek, Musil. Trenéři: F. Výborný a M. Jelínek.
Brno: Vejmelka - O. Němec, Štencel, Kováčik, Gulaši, Trška, Malec, Koch - M. Erat, J. Hruška, M. Kvapil - Haščák, V. Němec, Zaťovič - Vincour, L. Čermák, J. Káňa II - Dostálek, Nečas, Dočekal - Dymáček. Trenéři: L. Zábranský st., Pešout, Pokorný a Haken.

Reklama

Související témata: