Hlavní obsah

Brno přijelo do Boleslavi raději o den dřív, domů se vracelo jako lídr tabulky

Brněnští hokejisté přijeli do Mladé Boleslavi o den dřív, aby se při pátečním státním svátku vyhnuli možným dopravním komplikacím. Výhra 4:2 je vrátila do čela extraligy, takže v pátek večer mohli vstříc nevyzpytatelné dálnici vyjet zpět domů už jako lídr tabulky.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Hokejisté Brna se radují z gólu na ledě Mladé Boleslavi.

Článek
Fotogalerie

Kometa se přesně po čtyřech týdnech dočkala vítězství na cizím ledě, když nejprve udeřila dvěma góly během 65 vteřin. Pak sice nechala domácí srovnat krok, ale hned za 83 sekund si vzala vedení zpátky. To se v přesilovce prosadil Vincour, jehož trefa byla jako přes kopírák s předchozími dvěma góly hostů. „Klíčem bylo čistě vyhrané vhazování v útočném pásmu, po němž následovala prudká rána. Chtěli jsme to hrát tak, aby obránci takovým způsobem podpořili útok," říkal exboleslavský Peter Trška, nyní v brněnských službách. „O nějaké motivaci navíc bych nemluvil, i když jsem tady zrovna moc prostoru nedostával," mínil slovenský obránce.

Dlouho zářili gólmani, kteří si na obou stranách poradili i s trestnými stříleními. Neuspěl brněnský Dočekal, ani domácí Hyka. Jen 53 vteřin po boleslavském neúspěchu přišlo otevření skóre v podání Komety, když právě Trškou vypálený puk putoval od pravé brusle před brankou stojícího Haščáka do sítě domácích. „Kdybych trestné střílení dal, mohlo se utkání vyvíjet úplně jinak," litoval domácí útočník, jenž pak šest vteřin před druhou pauzou přece jen dal kontaktní gól. „I když jsme potom dotáhli skóre, Brno předvedlo, že je na koni a zase se lehce trhlo," krčil rameny Tomáš Hyka.

Hráči Komety ze šestnácti odehraných zápasů nedokázali vzít nějaký bod jen jednou. Když pak Boleslav v poslední minutě riskla power play, hned osudově ztratil puk na modré čáře Petr Vampola a nejlepší střelec extraligy Kvapil tak měl snadnou cestu ke svému už devátému gólu. „Na brněnských hráčích byla vidět pohoda. My se proti nim snažili hrát jednoduše, bohužel jsme udělali víc chyb," litoval Vampola.

Domácí tým se prostě musel sklonit před hokejovou kvalitou soupeře, jehož fanoušci v závěru docela nesmyslně zapalovali v hledišti bengálské ohně. „Myslím, že jsme nepodali špatný výkon, jenže síla soupeře byla znát. Přestože jsme měli kotouč často v držení, nevytvořili jsme si žádné tutové šance. Paradoxně jsme dostali trochu hloupé góly. Ke cti nám je, že jsme z 0:2 srovnali na 2:2, jenže jsme šli hned do oslabení a soupeř nás potrestal," hodnotil asistent boleslavského kouče Marian Jelínek.

Reklama

  1 : 5 Brno - Litvínov 1 : 5 dohráno
20240318T17 : 00:00+0100
Brno vs. Litvínov
Brno vs. Litvínov
Brno
Litvínov
  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240318T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice
  Liberec - Sparta dnes 18 : 00
20240319T18 : 00:00+0100
Liberec vs. Sparta
Liberec vs. Sparta
Liberec
Sparta
  Hradec Králové - Pardubice dnes 19 : 00
20240319T19 : 00:00+0100
Hradec Králové vs. Pardubice
Hradec Králové vs. Pardubice
Hradec Králové
Pardubice