Hlavní obsah

Litvínovský Martin Hanzl skolil rivala dvěma góly a stal se hrdinou derby

Chomutov

Poprvé v sezóně vyprodaná chomutovská aréna viděla napínavé krušnohorské extraligové derby se šťastnějším koncem pro hokejisty Litvínova. Jejich taktická hra, podpořená produktivitou, jim vynesla v prestižním souboji na ledě domácích Pirátů vítězství 4:2, třebaže nedlouho před koncem třetí třetiny měly za nerozhodného stavu k výhře stejně blízko oba celky.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Martin Hanzl (vlevo), Jakub Černý a Martin Kokeš se radují z gólu. Litvínov vedel v Chomutově.

Článek

Hrdinou duelu byl litvínovský útočník Martin Hanzl, autor dvou gólů. „V dospělém hokeji jsem dvě branky v jednom utkání nikdy nedal. V extralize teprve začínám, takže to byl můj zatím životní zápas v kariéře," dával najevo spokojenost útočník, který tak rozšířil svoje střelecké konto na tři trefy v nejvyšší soutěži.

„Věděli jsme, že Chomutov hraje jednoduše, v obranném pásmu se s pukem nepářou a hned ho posílají dopředu. Počítali jsme s tím, že když domácí při jejich náporu uhlídáme, můžeme ujíždět do protiútoků. Při mém prvním gólu brácha Robin poslal kotouč ke Skleničkovi a já jsem jeho ránu jen tečoval," líčil Martin Hanzl.

Také jeho druhý zásah na konečných 4:2 nesl bratrovu pečeť. „Jeli jsme s Robinem dva na jednoho, chtěl jsem mu zpátky nahrát, ale dojížděl jej obránce, tak jsem vystřelil a naštěstí to tam propadlo," popisoval Martin Hanzl. Jelikož loni v litvínovském áčku ještě nepůsobil, mají pro něj derby s Chomutovem osobitou atmosféru. „Když jsem se podíval do hlediště, byla tam snad půlka lidí z Litvínova, kteří nám ve svém sektoru skvěle fandili," připomněl, že i fanoušci Vervy se společně s hráči po zápase radovali z dvanáctého vítězství z posledních čtrnácti kol!

Robin Hanzl: Máme sílu, což loni nebylo

„To jsme nečekali. Máme sílu, fyzičku, což loni nebylo. V tom je zásadní rozdíl. Mnozí se diví, kde se to v nás bere. Prostě jsme si sedli jako tým," připojil se novopečený reprezentant Robin Hanzl. Skvělé tažení Litvínova i výhra z Chomutova jsou pro něj povzbuzením před reprezentačním srazem. „Nevím, do čeho jdu. Sám jsem na to zvědavý. Nemám s čím porovnávat. Naposledy jsem byl někdy před lety ve dvacítce, ale z toho se nedá vycházet," uvažoval jeden z ofenzivních tahounů litvínovské sestavy.

Chomutovští vstoupili do utkání aktivněji a zužitkovali i první přesilovku, při níž se před brankovištěm prosadil důrazný Huml. Jenž druhý gól po sobě Piráti navzdory dalším šancím nepřidali. A naopak ve druhé třetině je zchladila osvědčená litvínovská spolupráce Viktora Hübla se skórujícím Lukešem. A zanedlouho už hosté dovršili obrat trefou Martina Hanzla, jemuž stejně jako při jeho premiérovém gólu proti Spartě asistoval jeho bratr Robin Hanzl! Ovšem Huml svým druhým zásahem dodal zápasu znovu dramatický náboj a zápletku. Nakonec Válek s Martinem Hanzlem zařídili úspěch Litvínova.

Dvougólový chomutovský střelec Ivan Huml netajil zklamání: „Prohráli jsme doma derby, proto mě ani dvě vstřelené branky vůbec netěší. Navíc při inkasovaných gólech v závěru utkání jsem byl na ledě. Litvínov potrestal naše chyby. Neudělali jsme jich tolik, ale čtyřikrát jsme kapitulovali, takže soupeř vyhrál nakonec zaslouženě. A musíme jim sportovně poblahopřát." Nad další porážkou jen krčil rameny. „Co je platné, že opticky odehrajeme v poli dobré utkání, když z toho nejsou body. Takhle si počínat nemůžeme," zlobil se Huml po osmém nezdaru Chomutova z posledních jedenácti zápasů.

Reklama

Související témata: