Hlavní obsah

Čtyři góly jsem naposledy dal v žácích. Velká škoda, že odjíždíme s prázdnou, litoval Kubalík

Brno

Ani čtyři góly útočníka Dominika Kubalíka hokejistům Plzně na bodový zisk v Brně nestačily. Nevídanou přestřelku zvládla díky povedené poslední třetině lépe Kometa (8:5), která uhájila vedoucí příčku extraligové tabulky.

Foto: Igor Zehl, ČTK

Autor čtyř branek Plzně Dominik Kubalík s Brna neodjížděl spokojený.

Článek

„Čtyři branky jsem naposledy vstřelil možná někdy v žácích. V extralize se mi to podařilo poprvé a je k vzteku, že přesto z Brna odjíždíme s prázdnou. Diváci si však zřejmě přišli na svoje a i já jsem si zápas, v němž kromě gólů nechyběla ani spousta šarvátek, dokonale užil," tvrdil Kubalík, jehož celek padl po třech předchozích vítězstvích v řadě. „Znovu jsme ovšem potvrdili, že po zpackaném začátku sezóny jsme teď už na dobré cestě. Věřím, že po reprezentační pauze budeme dál stoupat tabulkou výš," přál si.

Obránce Jozef Kováčik se sice za Kometu trefil v nedělním večeru pouze jednou, avšak radost měl neporovnatelně větší. Skóroval totiž poprvé v sezóně. „Manželce jsem žertem říkal, že si první gól schovávám jako dárek až na Vánoce. Naštěstí už to není pravda. Esemeskou si mě dobíral i můj loňský parťák Tomáš Kaberle. Nabízel se, že do Brna přijede, aby mi k brance pomohl. Čekání jsem už naštěstí utnul," oddechl si slovenský bek, jemuž spoluhráč Haščák okamžitě přivezl puk. „Asi to měla být v mém věku nějaká sranda, ale schovám si ho, abych neurazil štěstí," prozradil šestatřicetiletý Kováčik.

Nevzpomínal si, že by během svého působení v Kometě už někdy zažil tak divoké skóre. „Vzadu to nebylo z naší strany tentokrát zdaleka optimální, ale výhra se počítá," liboval si.

Čerstvý reprezentant Karel Vejmelka připustil, že se v brance Komety tentokrát necítil příliš komfortně. „Dostat čtyři góly od jednoho hráče není vůbec příjemné. Musím si ty situace důkladně prohlédnout na videu a zjistit, zda jsem mohl udělat něco líp. Cením si ale, že i takové utkání jsme nakonec dovedli ke třem bodům," přemítal Vejmelka, jemuž vylepšilo náladu, že se druhou asistencí podílel na sedmé trefě Brňanů.

Reklama

Související témata: