Hlavní obsah

Góly mě netěší, protože nevyhráváme, říká chomutovský střelec Huml

Chomutov

Ke kvalitní úrovni a atraktivitě dosavadního průběhu nejvyšší hokejové soutěže zásadní měrou přispívají i osvědčení navrátilci ze zahraničí. Mezi pěticí nejlepších střelců s devíti góly na kontě je kromě brněnského ofenzivního tria Marek Kvapil, Martin Erat, Martin Zaťovič také chomutovský Ivan Huml se zkušenostmi z finské ligy. A díky střeleckému koncertu z minulého kola se dopředu prodral plzeňský Kubalík, jenž jako jediný z tohoto výčtu hrál extraligu i loni. Protichůdné pocity přitom prožívá Huml.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Chomutovský útočník Ivan Huml (vlevo) a Jiří Gula z Litvínova.

Článek

Momentálně jste nejproduktivnějším hráčem Chomutova, protože ke zmíněnému počtu gólů jste přidal i sedm asistencí. Co říkáte na svoji statistiku?

Asi zopakuji otřepané klišé, ale plně vystihuje hokejovou realitu. Je jedno, kdo střílí branky, hlavní jsou týmové výsledky. A v tomto ohledu převažuje v našem mužstvu zklamání. Přiznám se, že dva góly v duelu s Litvínovem mě vůbec netěší. Spíš mě mrzí porážka před našimi fanoušky, pro něž je derby svátkem.

Piráti klesli na osmé místo extraligové tabulky, což kontrastuje s úvodní částí sezóny.

Samozřejmě vnímáme, že jsme z posledních jedenácti kol vyhráli jen třikrát. Přitom nepředvádíme špatný hokej, ale jsme schopni odehrát potřebným způsobem jen čtyřicet minut a pak dostaneme dva tři góly a už nepříznivý vývoj nestačíme otočit. Venku se nám nedaří, o to víc jsme chtěli spoléhat na domácí led.

Je to téma k přemýšlení?

Probíhající reprezentační přestávka nám dává určitý čas, abychom si sedli, všechno rozebrali a ještě k tomu dobře potrénovali. Něco se musí změnit. Jak už zaznělo, těch výher moc nebylo.

Co konkrétně hodláte zlepšit?

Především nesmíme dělat chyby, které soupeř většinou potrestá. Schází nám větší bojovnost. Nemělo by se už stávat, abychom si nechali zápas utéct v posledních pěti minutách. Chce to víc důrazu před brankou.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín