Hlavní obsah

Gregorc zařídil Hradci výhru v derby, Litvínov udolal Boleslav. Do čela extraligy jdou Oceláři

Praha
Aktualizováno

Hokejová Tipsport extraliga má nového lídra. Třinec zvítězil ve středečním duelu 18. kola na ledě posledních Karlových Varů 3:0 a posunul se do čela tabulky o bod před Kometu Brno. Pardubice ve východočeském derby prohrály s Hradcem Králové 3:4, když rozhodující gól vsítil v 54. minutě bývalý obránce Dynama Blaž Gregorc. Litvínov vyhrál doma poosmé v řadě, tentokrát udolal Mladou Boleslav 3:2. Plzeň před vlastním publikem podlehla Zlínu 1:3.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Hradecký obránce Blaž Gregorc (vpravo) slaví se spoluhráči gól proti Pardubicím.

Článek
Fotogalerie

Favorizovaný Třinec rozhodl duel na ledě posledních Karlových Varů až ve třetí třetině. Do vedení poslal hosty Marosz, náskok poté navýšil povedeným blafákem Martin Růžička a na konečných 3:0 uzavřel střelou do prázdné klece Polanský.

Energie se nedokázala ani v druhém vzájemném střetnutí s Oceláři v této sezóně střelecky prosadit. Celkově čeká na gól v extralize už čtyři zápasy, tedy 240 minut! Slezané díky tříbodovému zisku poskočili před Kometu Brno na první místo tabulky. Třinecký brankář Šimon Hrubec udržel potřetí za sebou na kluzištích soupeřů a celkem popáté v probíhajícím ročníku čisté konto.

Východočeské derby rozhodl Gregorc

Na východočeské derby mezi domácími Pardubicemi a Hradcem Králové dorazilo více než 10 tisíc fanoušků a ti se od počátku nenudili. Již ve druhé minutě rozjásal příznivce Dynama Nahodil, Mountfield však přispěchal s odpovědí za pouhých 23 vteřin, když Maxwella překonal Červený.

Hradec si v dalším průběhu střetnutí vypracoval dvougólový náskok, jenže o ten na začátku závěrečné třetiny přišel. Nejprve totiž snížil svým druhým zásahem v utkání Nahodil a stav na ukazateli skóre srovnal ve 42. minutě Čáslava. Rozhodující moment nastal v čase 53:42, kdy vítězství hostů zařídil přesnou trefou slovinský zadák Gregorc. Pardubice vyhrály jediný z posledních šesti zápasů a zůstávají předposlední.

Litvínov dokonal obrat, Berani vezou z Plzně tři body

Litvínov si upevnil třetí příčku, když ve svém hájemství zdolal Mladou Boleslav 3:2. Chemikům se povedl obrat. V závěru druhé třetiny vyrovnal na 2:2 Sörvik a v 56. minutě po přihrávce norského beka překlopil stav na stranu žlutočerných Martin Hanzl. Verva vyhrála před vlastními diváky už poosmé za sebou.

Zlín vyhrál v Plzni 3:1 a oplatil tak Indiánům porážku z prvního vzájemného zápasu v sezóně. Gólem a asistencí přispěl k triumfu Beranů Lotyš Roberts Bukarts. Západočeši po předchozích třech výhrách prohráli podruhé v řadě.

Hokejová Tipsport extraliga, 18. kolo:
Karlovy Vary - Třinec 0:3
Branky: 45. Marosz, 49. M. Růžička, 57. Polanský.
Litvínov - Mladá Boleslav 3:2
Branky: 16. Trávníček, 39. Sörvik, 56. M. Hanzl - 22. Orsava, 26. Žejdl.
Plzeň - Zlín 1:3
Branky: 38. Kubalík - 19. R. Vlach, 25. Holík, 27. Bukarts.
Pardubice - Hradec Králové 3:4
Branky: 2. a 32. Nahodil, 42. Čáslava - 2. Červený, 14. Jarůšek, 29. Köhler, 54. Gregorc.
Zbývá odehrát:
22. listopadu Vítkovice - Brno
29. listopadu Liberec - Chomutov
13. prosince Sparta - Olomouc

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice