Hlavní obsah

Za způsobení otřesu mozku si už Štich v listopadu nezahraje. Kratěnu čeká po opuštění nemocnice klid

Praha
Aktualizováno

Do konce listopadu může na hokejové zápasy zapomenout. Obránce Mladé Boleslavi David Štich totiž dostal za svůj faul v nedělním extraligovém utkání na plzeňského kapitána Ondřeje Kratěnu od disciplinární komise stopku na pět zápasů. Kratěna má mít po propuštění z nemocnice až dva týdny klidu.

Foto: Milan Podpera, hcskoda.cz

Plzeňský Ondřej Kratěna v neděli opustil led na nosítkách, a to po zákroku mladoboleslavského Davida Šticha.

Článek

Štich v závěru druhé třetiny narazil Kratěnu zezadu na hrazení a plzeňský kapitán musel opustit ledovou plochu s otřesem mozku na nosítkách. Rozhodčí Hradil se Švédem Harnebringem udělili bekovi Bruslařského klubu trest na pět minut a osobní trest do konce utkání, další postih přišel o den později od disciplinární komise.

Ta za podobné zákroky uděluje hráčům stopku na jedno až čtyři utkání, v závažnějších případech však může sáhnout až k desetizápasové suspendaci.

Předseda disciplinárky Karel Holý zohlednil i fakt, že zákrok byl veden zvlášť nebezpečným způsobem a silnou intenzitou, přičemž Kratěna, který byl v daný okamžik v držení kotouče, v jeho důsledku nedohrál.

„Před střetem si (Štich) musel být vědom toho, že kotouč získat nemůže a že důsledkem zákroku - vedeného mimo zorný úhel soupeře - bude pád protihráče nacházejícího se ve zranitelném postavení na hrazení. Přesto neučinil nic, aby následky střetu minimalizoval. Naopak zákrok vedl se značnou razancí, a to i přistrčením rukama pozvednutýma na úroveň hlavy a krku protihráče," vysvětlil v tiskové zprávě Holý, proč se rozhodl pro pětizápasové zastavení činnosti.

Štich tak vynechá zápasy proti Karlovým Varům, Pardubicím, Spartě, Chomutovu a Třinci, do hry se může vrátit až 1. prosince, kdy Mladá Boleslav nastoupí na ledě mistrovského Liberce.

Kratěna propuštěn z nemocnice, až dva týdny má mít klid

Kratěna byl přímo ze stadiónu odvezen do plzeňské fakultní nemocnice Na Borech, kde podstoupil několik vyšetření a v pondělí byl propuštěn do domácího ošetřování.

"Má nařízený klidový režim přibližně jeden až dva týdny," uvádí pro oficiální stránky Indiánů klubový lékař Václav Karnos.

„Chtěl bych poděkovat všem fanouškům za podporu, moc si vážím všech přání k brzkému uzdravení. Doufám, že se budu moci co nejdříve opět vrátit na led," věří Kratěna.

Sparta musí zaplatit 10 tisíc, Vlach obdržel pokutu

Zlínský útočník Roman Vlach zase obdržel finanční pokutu ve výši deseti procent svého měsíčního platu, jelikož v nedělním duelu v Liberci využil kontaktu s Tomášem Mojžíšem k teatrálnímu pádu. V zápase daný střet sudí vyhodnotili dvouminutovým trestem pro oba, Vlach pykal za nafilmovaný pád.

Sparta pak musí z rozhodnutí ředitele extraligy Josefa Řezníčka zaplatit deset tisíc korun za porušení herního řádu soutěže. Pražané totiž po pátečním duelu v Chomutově podali podnět k zahájení disciplinárního řízení s obráncem Severočechů Ondřejem Dlapou za jeho zákrok na Miroslava Formana, jenže vedení Pirátů o svém kroku neinformovali.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články