Hlavní obsah

Dlouhodobý pronájem? Karlovy Vary a sedm extraligových neštěstí

Praha

Ten pohled musí fanoušky Karlových Varů drásat. V hokejové Tipsport extralize se mužstvo z tohoto lázeňského města drží na posledním místě. Tedy žádný relax. Celková tabulka a dno, body z venkovních hřišť a dno, domácí zápasy a dělba o dno s Plzní. Nejméně vstřelených gólů, nejvíce inkasovaných. Nejméně výher, nejvíce proher. Nejproduktivnějším hráčem je obránce Vladimír Sičák, který ve 20 zápasech získal 10 bodů. V kanadském bodování mu patří 68. místo.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Další gól. Sparťanský útočník Dominik Uher překonává karlovarského brankáře Tomáše Závorku.

Článek

Pár statistik, které drtí. Karlovy Vary prohrály venku všech devět zápasů v této sezóně a získaly jediný bod. V úterý hokejisté ze západu Čech hrají v Mladé Boleslavi. Energie v neděli vyhrála, po pěti zápasech brala body po výhře nad Vítkovicemi. Sláva určitě ne, povzbuzení ano. Snad.

„Řekl jsem to již několikrát. Bez gólu se prostě vyhrát nedá. Takže musíme opět dát nějaký," řekl pro klubový web hokejkv.cz asistent trenéra Mikuláš Antonik.

Před Vítkovicemi přišla vysoká porážka v Brně 2:8. Z dvaceti zápasů Energie pětkrát inkasovala pět a více branek. Celkově dosáhla na čtyři výhry a poznala šestnáct porážek. „Náš mladý tým musí pracovat šedesát minut s maximální koncentrací, pokud chce být konkurenceschopný v extralize. Měli jsme desetiminutový výpadek, hráči neplnili, co měli, čehož soupeř okamžitě využil. Kometa patří do špičky extraligy a zaslouženě vyhrála," okomentoval páteční nadílku kouč Jan Tlačil. V Brně Karlovy Vary dostaly pět branek ve třetí třetině.

Karlovy Vary a sedm statistik
Poslední místo v tabulceKarlovy Vary
Nejméně bodů z hřišť soupeřůKarlovy Vary
Nejméně bodů domaK. Vary a Plzeň
Nejvíce obdržených gólůKarlovy Vary
Nejméně vstřelených gólůKarlovy Vary
Nejvíce proherKarlovy Vary
Nejméně výherKarlovy Vary

U dna tabulky žijí dlouhodobě, na desáté místo, které zaručuje šanci na předkolo play-off, ztrácí jedenáct bodů. Proti první Kometě mají o 32 bodů méně.

„Jsme na tom špatně, ale nepadáme do nějaké deprese. Snažíme se pořád bojovat, v každém zápase chceme udělat body. Myslím si, že občas máme i smůlu, že na body nedosáhneme. Sezóna je ale ještě dlouhá. Jedeme dál a nic nevzdáváme," řekl na začátku měsíce dvaadvacetiletý útočník Tomáš Harkabus. Od té doby Vary sehrály tři zápasy, dva prohrály, jeden vyhrály při celkovém skóre 7:15.

Pořadí stále stejné, jsou u dna.

Reklama

Související témata: