Hlavní obsah

Hubáček daroval výhru tátovi. Vyšlo to parádně, radoval se po vítězství Pardubic nad Kometou

Platí za velkého brněnského patriota, ale i on přispěl v pardubickém dresu k první extraligové porážce Komety na domácím ledě v řádné hrací době v této sezóně. Útočník Petr Hubáček daroval překvapivé vítězství 3:2 svému otci, který v úterý slavil šedesátiny.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Zleva Petr Hubáček z Pardubic a Marek Kvapil z Brna.

Článek

„Vyšlo to naprosto parádně a symbolicky zrovna v Brně, kde jsem hokejově vyrůstal, za Kometu něco odehrál, a navíc tady i bydlím. Moc jsem se sem těšil. Kometa má výborné mužstvo, ale my jsme jí s výjimkou několika minut ve druhé třetině byli zcela rovnocenným soupeřem. Závěr utkání jsme zvládli lépe a připsali si strašně cenné tři body, které jsou v naší situaci mimořádně důležité. Pořád věříme, že se nám povede vmáčknout se do elitní desítky," svěřil se Hubáček.

Připustil, že mu dalo hodně úsilí, aby zkrotil emoce. „Je mi sedmatřicet, a tak jsem si myslel, že mě hned tak něco nerozhodí. Ale to, jak fantasticky mě v Brně všichni od pořadatelů až po fanoušky v nabité hale přijali, mě přece jen trochu sebralo. Moc mě potěšilo, že diváci i po prohře skandovali moje jméno," líčil bývalý reprezentant a mistr světa z roku 2010.

Pardubičtí triumfovali už potřetí v řadě. „Nakopl nás páteční zázračný obrat ve Zlíně. Kéž by nám vítězná série vydržela co nejdéle," přál si kouč Pavel Rohlík.

Chyběla nám jiska, myslí Káňa

Brňané litovali, že se jim nepovedlo z úvodního tlaku otevřít skóre. „První gól naopak dali Pardubičtí a postupně si dovolovali čím dál víc. Dobře bránili střední pásmo, těžko jsme se přes ně prosazovali. Tentokrát nám chyběla jiskra, asi se na nás podepsala dlouhá cesta z nedělního duelu v Litvínově. Měli jsme míň času na regeneraci," mínil útočník Komety Jan Káňa.

Brněnský asistent Kamil Pokorný s ním nesouhlasil. „Cestování by na náš výkon nemělo mít vliv. Je ale pravda, že tentokrát všechno hrálo do karet Pardubicím. My jsme jen dotahovali, hosté vyhráli zaslouženě," domníval se.

Kometa opustila čelo tabulky. „Musíme si nepovedené utkání důkladně rozebrat. Jsem přesvědčený, že šlo jen o jeden zápas, který nám prostě nevyšel. Příště proti vedoucímu Třinci už zase ukážeme svoji sílu," vyhlížel Káňa již nedělní šlágr.

Reklama

Související témata: