Hlavní obsah

Mastná pokuta pro Litvínov! Chemici musejí zaplatit přes sto tisíc, čím se provinili?

Praha
Aktualizováno

Velice nepříjemná zpráva dorazila do hokejového Litvínova. Verva musí z rozhodnutí disciplinární komise extraligy zaplatit pokutu 102 tisíc korun za porušení licenčního řádu soutěže. Disciplinárka potrestala i Třinec, který přijde o 15 tisíc korun.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Hokejisté Litvínova oslavují vstřelený gól v zápase s Brnem. Ilustrační foto.

Článek

Litvínov pyká za to, že v červnové situační zprávě ohledně uplynulé sezóny neuvedl neuhrazené závazky vůči několika svým hráčům. Šlo o Radka Dudu, Viktora Hübla, Petera Jánského, Pavla Smolku, Lukáše Válka a Jiřího Zemana. Severočeši sice následně své závazky ještě do konce srpna tohoto roku uhradili, od pokuty je to ale za poskytnutí nepravdivých či neúplných údajů v situační zprávě neuchránilo.

Vedení Litvínova na svém webu uvedlo, že se proti pokutě odvolá a navrhne, aby ji výkonný výbor ČSLH zrušil. Podle vyjádření Severočechů klub v situační zprávě chybné údaje neuvedl. Na svaz ji odeslal k datu 10. června a hráči své požadavky uplatnili až poté. Klub je navíc okamžitě uhradil.

"Klub trvá na tom, že závazek vzniká v souladu se zákonem o účetnictví a zákonem o DPH až dnem přijetí a odsouhlasení příslušné faktury, nikoliv a pouze na základě uzavřené hráčské smlouvy dle tvrzení disciplinární komise extraligy," uvedli zástupci Litvínova. Po ČSLH budou požadovat, aby se nově součástí hráčských smluv stala povinnost hokejistů vystavovat fakturu nejpozději do 30 dnů v měsíci následujícím po měsíci, za který hráč uplatňuje odměnu.

Třinec musí zaplatit 15 tisíc korun, jelikož do konce srpna neuhradil závazek svému tehdejšímu kapitánovi Rostislavu Kleslovi, se kterým jsou nyní Oceláři ve sporu. Kleslovi dlužnou částku zaplatili až o dva dny později po termínu splatnosti.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články