Hlavní obsah

Devátá výhra hokejistů Liberce v řadě. Byl to ale složitý zápas, oddechl si trenér Pešán po duelu s Hradcem Králové

Josef PešoutSport.czPrávo

Sedmadvacet bodů z posledních devíti kol vytěžili hokejisté Liberce v extralize. V praxi to aktuálně představuje vynikající vítěznou sérii, během níž nedokázali soupeři ukořistit proti rozjetému celku Bílých Tygrů ani jediný bodík. Velmi těžkou roli ale měl úřadující mistr v duelu s Hradcem Králové, nakonec Liberečtí vydřeli výhru 2:1.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Liberecký útočník Jan Ordoš (uprostřed) slaví se spoluhráči gól proti Hradci Králové v zápase 22. kola hokejové Tipsport extraligy.

Článek

O tříbodový zisk se postaral také mladý útočník Jan Ordoš, jenž zvyšoval na 2:0 a jeho trefa se tak ukázala jako vítězná. „Je to asi poprvé, co jsem v extralize rozhodl utkání. Ale nějaké góly jsem dal už předtím, takže to moc neřeším. Jsem hlavně rád za konečný výsledek, a že se vyhrálo. Těší nás úspěšná šňůra, kterou doháníme možná trochu rozpačitý začátek sezóny," líčil Ordoš.

„Sehráli jsme velmi složitý zápas," netajil obtížnost střetnutí trenér Liberce Filip Pešán, jenž uznal i kvality protivníka. „Hradec byl po takřka celých šedesát minut lepším týmem. Prohrávali jsme spoustu osobních soubojů, byli jsme špatní v útočném i obranném pásmu. Dominance soupeře se projevila ve druhé třetině, kdy měl množství střel na naši bránu. Obraz hry z naší strany neodpovídal představám, které jsme si slibovali," uvažoval kouč.

Taktika za stavu 2:1 vycházela podle něj z jasného cíle. „Nezbylo nám nic jiného, než bránit a ubránit těsný výsledek. A že se to povedlo, přičítám brankáři Romanu Willovi. Odchytal fantastický zápas. Ale i ostatní hráči dali do toho všechno, co mohli. Takže z tohoto pohledu si musíme vážit dalšího vítězství," oddechl si Pešán.

Podle Sýkory byl Wil rozdílovým hráčem

Královéhradecký trenér Václav Sýkora se svým kolegou souhlasil, co se týče hodnocení individuálních výkonů. „Brankář Will byl rozdílovým hráčem ve prospěch Liberce, což rozhodlo. Vyřešil hodně šancí a dotáhl domácí ke třem bodům. Celkově to byl kvalitní zápas. Vstoupili jsme do něj aktivně. A vypracovali jsme si pár situací, ze kterých mohl padnout gól. Hlavně jsme ohrožovali branku po střelách obránců. Paradoxně jsme pak inkasovali po chybách," rozebíral kouč týmu Mountfieldu.

Mrzelo ho, že Hradec neurval ani bod. „Patřila nám druhá třetina, ale z tlaku jsme vytěžili jediný gól. A to byl důvod, proč jsme neuhráli lepší výsledek. Snažili jsme se o vyrovnání, soupeř výborně zvládal defenzivu a už jsme se nedostali k závěrečnému náporu, byť jsme zkusili dlouhou power play. I přes těsnou porážku na ledě mistra jsem týmu poděkoval. Kluci udělali maximum, bohužel bez bodového vyjádření," dodal Sýkora.

Hradec Králové podle statistik prohrál v Liberci v rámci extraligové soutěže pošesté v řadě. Slabou náplastí může být fakt, že aspoň v první čtvrtině tohoto ročníku v 9. kole zdolal doma Bílé Tygry 3:2 po nájezdech.

Reklama