Hlavní obsah

Pláněk a Lukeš dostali pokutu za nafilmovaný pád

Obránce Martin Pláněk z Hradce Králové a útočník František Lukeš z Litvínova přijdou po rozhodnutí disciplinární komise hokejové extraligy kvůli nafilmovanému pádu o deset procent ze základního měsíčního platu. Oba se provinili v utkáních pátečního 22. kola - Pláněk na ledě Liberce a Lukeš proti Karlovým Varům.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Litvínovský útočník František Lukeš se snaží překonat brněnského brankáře Karla Vejmelku.

Článek

Pláněk byl ve 21. minutě po nedovoleném zákroku Petra Jelínka vyloučen za nafilmovaný pád na dvě minuty. "Zřetelným zvýrazněním pádu ovlivnil úsudek rozhodčích," uvedl v tiskové zprávě předseda disciplinární komise Karel Holý.

Po zákroku na Lukeše byl devět vteřin před koncem třetí třetiny vyloučen na dvě minuty za sekání obránce Tomáš Harant a Litvínov v prodloužení rozhodl o výhře 2:1.

"Využil lehkého kontaktu s protihráčem Tomášem Harantem, který se mu přiložením hole na rukavice pokusil zabránit v postupu za kotoučem. K jeho následnému pádu na ledovou plochu totiž došlo již bez přímého cizího zavinění a potom, co ztratil kontrolu nad kotoučem a protihráč svého jednání zanechal," prohlásil Holý.

Reklama

Související témata: