Hlavní obsah

Kolu na tréninku ještě nevyhrál, ale ve šlágru mu nájezdy vyšly. Vincour si dal dárek k narozeninám

Brno

V sobotu oslavil šestadvacáté narozeniny a den nato si nadělil dárek. Útočník hokejistů Komety Tomáš Vincour se v extraligovém šlágru s Třincem prosadil za stavu 2:2 dvakrát při rozhodujících samostatných nájezdech a zajistil Brňanům druhý bod.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Tomáš Vincour z Brna překonává Petera Hamerlíka v bráně Třince a střílí rozhodující gól.

Článek

Oceláři si i tak udrželi vedení v tabulce, druhá Kometa za nimi zaostává o tři body, ale má dva zápasy k dobru. „Pro nás je především důležité, že jsme přerušili sérii dvou porážek v řadě. Porazili jsme top mužstvo a nevadí, že jen za dva bodíky, byť tři by byly samozřejmě ještě lepší," liboval si Vincour, který ocenil kvalitu prestižního duelu. „Hrálo se nahoru dolů, střetnutí jsme si užili my na ledě a určitě i diváci v plném hledišti," byl přesvědčený.

Za specialistu na nájezdy se nepovažuje, ale když se ho kouč Komety a zároveň bratranec Libor Zábranský zeptal, zda si věří, okamžitě kývl. „Rád je nacvičuju, je to zábava, ale žádnou kolu jsem ještě na tréninku nevyhrál. O to jsem šťastnější, že mně v tak důležitém utkání hned dva vyšly," zářil Vincour, jenž netušil, kolik bude muset za rozdílovou branku v kombinaci s narozeninami zaplatit. „Zatím jsem to uhrál tak, že se na částce dohodneme až v pondělí," usmál se.

Druhým brněnským hrdinou se stal další forvard Marek Kvapil, díky němuž Kometa v základní hrací době dvakrát srovnala třinecké vedení. Blízko měl dokonce i k hattricku. „V další tutovce jsem přestřelil, ale hlavně, že jsme nakonec zvítězili. Těší to o to víc, že se hrál skvělý hokej ve fantastické kulise. A klobouk dolů před Tomášem Vincourem, nájezdy provedl skvěle. Bylo vidět, s jak velkým sebevědomím na ně šel," pochválil spoluhráče.

Vincour je zkušený borec, chválil třinecký gólman

Zklamáni nebyli ani Třinečtí. „Všude chceme samozřejmě vyhrávat, ale rádi jsme i za jeden bodík. Vždyť proti nám stál výborný tým. Penaltový rozstřel je pokaždé také o štěstí a při Kometě tentokrát stálo víc. Vincour je zkušený borec, vyšlo mu to. Jsem hrozně rád, že jsem si mohl v takovém zápase zachytat," líčil brankář Peter Hamerlík, který dostal přednost před reprezentantem Hrubcem a svoje mužstvo několikrát výtečnými zákroky podržel.

Třinecký asistent René Mucha mínil, že duel vedoucích celků tabulky snesl parametry utkání play off. „Naše mužstvo odvedlo skvělou práci, a přestože si vezeme jen bod, rozhodně se nemáme za co stydět," měl jasno.

Podle asistenta kouče Komety Martina Pešouta byl souboj jeho mužstva s Oceláři už podruhé v této sezóně tou nejlepší reklamou na hokej. „Naši hráči zasluhují obrovské absolutorium za to, s jakou bojovností a nasazením nepříznivě se vyvíjející střetnutí otočili," říkal spokojeně. Brňany již v úterý čeká extraligová dohrávka ve Vítkovicích. „Vypadá to, že tam už budeme mít k dispozici uzdravujícího se Haščáka," prozradil Pešout.

Reklama

Související témata: