Hlavní obsah

Mistr není k zastavení, vyhrál pojedenácté v řadě! Kometa vyhasla ve Vítkovicích

Praha
Aktualizováno

Báječné období prožívají v hokejové Tipsport extralize obhájci titulu z Liberce. V dohrávce 7. kola zvítězili ve Zlíně přesvědčivě 5:0, připsali si již jedenáctou výhru za sebou v základní hrací době a v tabulce poskočili už na druhé místo o bod za Třinec, který má odehrané o jedno utkání více. Novým lídrem soutěže se mohla stát brněnská Kometa, v rámci dohrávky 18. kola však prohrála na ledě Vítkovic 1:2 a propadla se na třetí pozici.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Liberecký útočník Michal Bulíř se raduje z gólu.

Článek
Fotogalerie

Rozjetý Liberec už pojedenácté v řadě neztratil ani bod a atakuje vedoucí pozici. S trápícími se zlínskými Berany měli Bílí Tygři snadnou práci, skvělá obrana úřadujících šampiónů (v posledních pěti zápasech inkasovala jediný gól!) znovu ani jednou nekapitulovala, naopak brankář soupeře Libor Kašík lovil ze své sítě puk hned pětkrát. A to na něj hosté vystřelili jen patnáctkrát, zatímco liberecký Roman Will úspěšně čelil všem 28 pokusům.

Zlín dusí krize, prohrál posledních šest utkání a v této sérii získal jediný bod. Pozice trenéra týmu Rostislava Vlacha rozhodně není záviděníhodná...

Vítkovice vyhrály nad Kometou znovu o gól

Kometa se mohla v případě nejméně čtyřgólového vítězství vyšvihnout do čela extraligy, ve Vítkovicích ale narazila. Nejenže prohrála, ale zmohla se jen na čestný úspěch a na plný zisk čeká už čtyři zápasy. To Vítkovice doma vyhrály pět z posledních šesti utkání, tentokrát se na tom podíleli svými trefami v prostřední části hry Vojtěch Tomi a Petr Kolouch.

Obránci Brna Ondřeji Němcovi, který dnes odehrál 500. extraligový zápas, tak jubileum zhořklo. Čisté konto pokazil vítkovickému brankáři Patriku Bartošákovi až v 57. minutě v přesilovce Michal Gulaši.

Výhrou Vítkovic o gól skončilo i první měření sil obou týmů v sezóně (1:0 po samostatných nájezdech).

Hokejová Tipsport extraliga:
Dohrávka 18. kola:
Vítkovice - Brno 2:1
Branky: 26. Tomi, 36. Kolouch - 57. Gulaši
Dohrávka 7. kola:
Zlín - Liberec 0:5
Branky: 23. a 39. Radivojevič, 7. Bulíř, 38. P. Jelínek, 56. Krenželok

Reklama

Související témata: