Hlavní obsah

Gól mě vůbec nemrzí, usmíval se vítkovický brankář Bartošák

Ostrava

Tři zápasy si gólman Patrik Bartošák odpočinul na střídačce a proti Kometě vplul v úterý mezi tyče ve výtečné pohodě. Brněnské střelce v rámci dohrávky 18. extraligového kola držel na uzdě až do 57. minuty, kdy jej střelou od modré čáry překonal v přesilovce obránce Gulaši. Na druhé výhře hokejistů Vítkovic nad Brnem (2:1) v sezóně to ale nic nezměnilo.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Brankář Vítkovic Patrik Bartošák.

Článek
Fotogalerie

Podruhé v sezóně jste porazili brněnskou Kometu, znáte na ni recept?

Dobře jsme to odehráli zezadu a to byl klíč k dnešnímu vítězství. Brno má nadupaný útok a i když jim tentokrát chyběl Martin Erat, tak i bez něho jsou dopředu obrovsky silní. Zhostili jsme se toho velmi dobře a na rozdíl od Liberce jsme je dokázali nejen ubránit, ale i vstřelit góly.

V prvním utkání jste v Brně vyhráli na nájezdy 1:0, i dnes tam ta nula dlouho svítila. Mrzí ten inkasovaný gól?

Nemrzí, vyhráli jsme, takže jsem spokojený. Stahujeme náskok prvních šesti týmů, což je super. Bylo by to pěkné, kdyby tam ta nula byla. Ten gól ale nic nemění na tom, že jsem nadšený z vítězství. Věděli jsme, že (Brno) umí dávat hodně gólů a musím před naší defenzívou dneska smeknout.

Brněnský Ondřej Němec si postěžoval, že hru překombinovali a místo střel si ještě přihrávali. Viděl jste to z branky taky tak?

Měl pravdu. Hlavně v první a druhé třetině měli hodně šancí vystřelit, nebo to nějak dotlačit do branky, ale hledali ještě lepší řešení a to se jim možná vymstilo.

Dával jste si na to pak větší pozor? Ve třetí třetině byli před vámi Vincour s Kvapilem, ale gólem to neskončilo.

Já toho druhého vůbec neviděl. Viděl jsem, že Kvapil dostal puk mezi kruhama a jeho spoluhráče u tyče jsem vůbec neviděl. Soustředil jsem se na něj, a když to přihrál, snažil jsem se tam natáhnout lapačkou. Pomohl mi tam skvěle náš obránce, ani nevím, kdo to byl a vypíchl puk pryč.

Do branky jste se vrátil po třech utkáních. Návrat to byl veskrze povedený.

Určitě ano, Danek (Daniel Dolejš) předváděl super výkon a řekl si o minuty navíc. Jsem rád, že se mu vedlo a pomohl nám k nějakým těm bodům.

Odpočinul jste si? Jak jste to prožíval na střídačce?

Je to změna, ale psychicky jsem si odpočinul a uvidíme, kdo dostane šanci v pátek.

Reklama