Hlavní obsah

Pikantní výměna v extralize. Jaké hráče si na měsíc prohodili velcí rivalové?

Praha

Východočeští rivalové Hradec Králové a Pardubice přistoupili v hokejové extralize na měsíční výměnu svých hráčů. Dynamo pouští do Hradce Králové na hostování do 21. prosince útočníka Michala Bártu, opačným směrem putuje na stejně dlouhou dobu brankář Ondřej Kacetl.

Foto: David Taneček, ČTK

Ondřej Kacetl se na měsíc stěhuje z Hradce Králové do Pardubic.

Článek

„Všichni víme, že Ondra je extraligový brankář, ale v tuto chvíli nedostává z důvodu velmi kvalitních výkonů Patrika Rybára mnoho prostoru v brance. Pardubice nás požádaly o možnost měsíčního hostování. My jsme se o tom s Ondrou bavili a po vzájemné dohodě s ním jsme s touto nabídkou souhlasili. Domníváme se, že Ondra potřebuje pravidelně chytat a tuto šanci by měl v Pardubicích dostat," prohlásil generální manažer Hradce Aleš Kmoníček.

Pardubice si od příchodu znojemského odchovance, který v extralize dosud chytal jen za Hradec, slibují, že vytvoří silnou brankářskou dvojici s Brandonem Maxwellem. „Ondřej je kvalitním extraligovým brankářem, má ambice a chce se poprat o své místo. Konkurence v našem brankovišti nám může pomoci. Čekají nás těžké zápasy, výkony brankářů budou pro naši úspěšnost v nich stěžejní," přiznává generální manažer a hlavní trenér Pardubic Pavel Rohlík.

„V rámci extraligy je taková výměna možná pikantní, ale takový je lední hokej. Možnost chytat za Pardubice vítám, chci Dynamu pomoci dostat se v tabulce z příček, kam rozhodně nepatří," vnímá Kacetl, že předposlední místo v tabulce neodpovídá ambicím Pardubic.

Do Mountfieldu naopak míří Michal Bárta, jenž je královehradeckým rodákem a v nejvyšší soutěži dosud nastupoval za Liberec, Mladou Boleslav a Pardubice. „Pro něj může být návrat na domácí led tím správným impulzem, aby se dostal do herní pohody pro zbývající část sezóny," vysvětluje Rohlík, proč se rozhodl 29letého forvarda, který v probíhající sezóně vstřelil dva góly a další dva připravil, uvolnit.

„Michal byl jedním z mála hráčů, kteří byli v rámci extraligy nabídnuti na trejd, a o kterého trenéři na měsíční hostování projevili zájem. Doufám, že působení u nás bude pro obě strany prospěšné a Michal nám pomůže v následujícím měsíci zvýšit produktivitu," přeje si Kmoníček.

Reklama

Související témata: